Horváth România: Venituri de aproape 8 milioane euro. "În România vor exista oportunități de creștere în toate industriile, investițiile străine nu ne vor ocoli."

Horváth România: Venituri de aproape 8 milioane euro. "În România vor exista oportunități de creștere în toate industriile, investițiile străine nu ne vor ocoli."

Kurt Weber, Managing Director, Horváth România

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Veniturile Horváth România – parte a grupului internațional de consultanță în management, Horváth, cu 40 de ani de experiență, prezent în 24 de țări și având activitate pe piața românească din 2005 – au crescut cu 21% în 2023, față de 2022, atingând aproximativ 8 milioane de euro.

Creșterea susținută a Horváth România s-a datorat cererii ridicate pentru proiecte de consultanță în arii legate de digitalizare (digital transformation), sustenabilitate (green transformation), reorganizare și eficientizare a proceselor de business. În toate aceste domenii, se așteaptă un interes sporit din partea firmelor din țara noastră, în 2024, România fiind aliniată tendințelor globale din această perspectivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Charger.ro înregistrează o creștere de 6 ori a cifrei de afaceri, la 18 luni de la prima rundă de finanțare CITEȘTE ȘI Charger.ro înregistrează o creștere de 6 ori a cifrei de afaceri, la 18 luni de la prima rundă de finanțare
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe lângă proiectele din România, consultanții locali au fost implicați în dezvoltarea și livrarea unor proiecte internaționale, în țările de limbă germană (DACH: Germania, Austria, Elveția) și Orientul Mijlociu, contribuind astfel la veniturile record înregistrate de Grupul Horváth în anul fiscal 2023-2024, de 306 milioane de euro. Gradul ridicat de expertiză, în multiple industrii, și calitatea serviciilor oferite de consultanții de la București sunt considerate atu-uri la nivelul Grupului.

Clienții Horváth România provin, cu precădere, din domenii precum energie, transporturi, oil & gas și FMCG.

Echipa Horváth de la București estimează că s-ar putea intensifica activitatea de fuziuni și achiziții (M&A), ceea ce poate duce la o creștere a proiectelor de integrare „post fuziune” a companiilor.

„Din 2020 încoace, nu mai putem vorbi de o normalitate în business, ci de multiple provocări, care vin din mai multe direcții, cu mare rapiditate și, adesea, trebuie înfruntate simultan. Cu toate acestea, cred că în România vor exista oportunități de creștere în toate industriile, iar investițiile străine nu ne vor ocoli. Important este să fim pregătiți a valorifica aceste șanse. Din ce în ce mai multe companii înțeleg că pot face un salt competitiv prin transformarea digitală și transformarea verde, fiind tot mai interesate de astfel de proiecte, a căror implementare cu succes le poate crește vânzările și profitabilitatea”, consideră Kurt Weber, Managing Director, Horváth România.

Pentru 2024, Horváth România își propune creșterea business-ului, pe baza competențelor și capabilităților echipei de consultanți, dovedite inclusiv prin proiecte internaționale, în arii precum transformarea digitală, „green transformation” și transformare organizațională.

Pentru susținerea ritmului de creștere, compania mizează pe consolidarea echipei, atât la nivel numeric (care a urcat la 40 de membri, în prezent, față de 35, în anul anterior), cât și la nivelul expertizei.

Numărul angajațiilor Endava în România a scăzut. Profitul net se apropie de 200 milioane lei CITEȘTE ȘI Numărul angajațiilor Endava în România a scăzut. Profitul net se apropie de 200 milioane lei

„Recrutăm în mare parte tineri, aflați la debutul carierei, care au un profil internațional și o bună pregătire academică. Mizăm pe  formarea lor ‘on the job’,  în cadrul unor proiecte locale și internaționale, investind în dezvoltarea lor și oferindu-le oportunități de creștere. Pe cei mai buni dintre aceștia îi promovăm, după 4-5 ani de experiență, în poziții de leadership (Senior Project Manager sau Principal), ceea ce le conferă roluri de și mai mare importanță în proiecte din ce în ce mai complexe, unele desfășurate în mai multe țări”, a explicat Kurt Weber.

Horváth este una dintre cele mai importante companii internaționale, independente, de consultanță în management, prezentă și pe piața din România, începând cu 2005. Compania a fost înființată în Stuttgart, în 1981, de Prof. Dr. Péter Horváth, unul dintre pionierii Controlling-ului în Germania și are peste 1.000 de angajați. Horváth are birouri în Germania (Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München și Stuttgart), Austria, România, Elveția, Ungaria, Arabia Saudită și Emiratele Arabe, dar consultanții companiei stau la dispoziția clienților la nivel global. 

viewscnt
Afla mai multe despre
horváth românia
consultanta