Reprezentanța în România a grupului japonez Makita, producător de scule electrice, a primit 242 de milioane de lei (aproape 52 de milioane de euro) sub formă de majorare de capital, cea mai mare subscriere de capital făcută de un investitor străin din luna iunie. Compania construiește o nouă linie de producție în județul Ilfov.
În urma acestei majorări, capitalul social al companiei a ajuns la 623,3 milioane de lei (146,4 milioane de euro).
Asociatul unic al firmei este societatea Kabushiki Kaisha Makita, cu sediul social în Japonia.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Compania deține o fabrică la Brănești, județul Ilfov, iar în luna mai a început construcția unei noi capacități de producție, investiție de 50 de milioane de euro. Makita produce în România 350.000 de mașini electrice pe lună (diverse tipuri de flexuri, drujbe, bormasini, fierăstraie etc).
În 2017, Makita EU a avut o cifră de afaceri de 721 milioane de lei (156 de milioane de euro), în creștere cu 43% față de 2016.
Profitul a crescut în același ritm anul trecut, ajungând de la 50 milioane de lei (11 milioane de euro), la 77 milioane de lei (16,7 milioane de euro).
Anul trecut, Makita EU avea 1.048 de angajați, față de 693 în 2016.
Corporația japoneză Makita este printre cele mai mari companii în producția și furnizarea de scule electrice profesionale, scule pneumatice și mașini pentru păduri, parcuri și grădini. Prin cele trei mărci promovate (Makita, Dolmar și Maktec), holdingul este prezent pe cinci continente și asigură producția destinată pieței globale. Producția se realizeaza în fabricile situate în Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, România, Brazilia și Germania.
Makita România a fost fondată în 2000 ca unic reprezentant pe piața din România al Corporației Makita, distribuția pe piața românească realizându-se prin intermediul unei rețele de peste 200 de parteneri.