Frații Doroftei, care își vând din afacerile cu jocuri de noroc sub brandul Las Vegas, cumpără o fermă de la olandezi

Frații Doroftei, care își vând din afacerile cu jocuri de noroc sub brandul Las Vegas, cumpără o fermă de la olandezi
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2024

Frații Mihai și Sorin Doroftei, cunoscuți pentru afacerile din industria jocurilor de noroc, sub brandul Las Vegas, dar care au decis recent să își schimbe radical strategia de business, pregătesc acum cumpărarea unei noi ferme, a treia din portofoliul lor, din județul Olt, de la o companie olandeză. Valoarea totală a portofoliului agricol deținut de frații Doroftei va ajunge astfel la 30 de milioane de euro.

„Suntem extrem de entuziasmați de acest nou proiect și credem cu tărie în potențialul agriculturii românești. Investiția în tehnologie și inovație este cheia pentru a asigura un viitor sustenabil pentru acest sector crucial. Sperăm ca exemplul nostru să inspire și alți antreprenori să investească în agricultură”, spune Sorin Doroftei.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție - Cramele Recaș intră în casa de vinuri Tenuta Odobești CITEȘTE ȘI Tranzacție - Cramele Recaș intră în casa de vinuri Tenuta Odobești
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Frații Mihai și Sorin Doroftei au decis la începutul lunii să vândă o parte din afacerile cu jocuri de noroc, pentru a se concentra pe investițiile ȋn energie regenerabilă.

Mai mult, frații Doroftei iau ȋn calcul vânzarea integrală a firmelor din grupul Las Vegas.

FOTO Hilton intră în Maramureș CITEȘTE ȘI FOTO Hilton intră în Maramureș

Decizia vine ca răspuns la schimbările legislative și la lipsa de predictibilitate din industria privind jocurile de noroc.

„Ne dorim să contribuim la un viitor mai verde și mai sustenabil. Credem cu tărie în potențialul energiei regenerabile și suntem încrezători că experiența vastă de business ne va ajuta să facem o diferență semnificativă în acest domeniu,” a declarat atunci Mihai Doroftei.

Decizia de a se orienta către energia regenerabilă a fost influențată de mai mulți factori critici:

Nokia cumpără o companie cu peste 2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Nokia cumpără o companie cu peste 2 miliarde dolari

Adaptarea la schimbările legislative – mediul de afaceri a devenit instabil din cauza modificărilor frecvente în legislația jocurilor de noroc

Scăderea rentabilității – și profitabilitatea industriei a scăzut constant

Oportunități în energie verde – contextul global este unul favorabil pentru sursele de energie regenerabilă și oferă perspective de creștere substanțială și dezvoltare.

Pe lângă vânzarea parțială a activelor grupului Las Vegas, frații Doroftei iau în considerare și vânzarea completă a acestor afaceri. Există deja discuții avansate cu potențiali cumpărători.

În prezent, ei dețin proiecte de energie regenerabilă în județele Neamț, Botoșani și Brașov, cu o capacitate totală de peste 128 MW și o valoare investită ce depășește 130 de milioane de euro. 

În plus, planurile lor includ extinderea investițiilor în domeniu și în alte regiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
las vegas
regenerabile