Volumele nu revin la BVB. Nici revenirea nu are suflu

Volumele nu revin la BVB. Nici revenirea nu are suflu
scris 10 iul 2018

Într-o zi preponderent favorabilă pentru piețele de acțiuni europene, indicii principali de la BVB au avut închideri marginal peste nivelurile de referință, în contextul unei sesiuni cu tranzacții mai mici de 5 milioane de euro.

Ședință de tranzacționare anostă la Bursa de Valori București, cu oscilații modeste la nivelul cotațiilor și cu un rulaj de numai 23,12 milioane lei (4,96 milioane euro) al pieței de acțiuni și acelea asigurate în proporție de peste jumătate de primele cele mai tranzacționate 2 titluri.

Urmărește-ne și pe Google News

Piața a avut o reacție slabă, deși contextul a fost unul favorabil, cu o sesiune „verde” la nivel european, așa cum o arată și tabloul Bloomberg: +0,37% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,05% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,67% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,53% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +1,21% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -0,77% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,74 % pentru indicele PX de la Praga.

De la Banca Transilvania se vede doar o „ușoară depreciere” a leului până la finalul anului. „Nu văd o presiune mare”, spune CEO-ul Omer Tetik CITEȘTE ȘI De la Banca Transilvania se vede doar o „ușoară depreciere” a leului până la finalul anului. „Nu văd o presiune mare”, spune CEO-ul Omer Tetik

La București, indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,10%, iar indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,14%, până la nivelul de 7.876,10 de puncte. Indicele titlurilor blue-chip este pe o mișcare de revenire firavă, cu 3 sesiuni în care avansul a fost mai mici de 0,40%. Mometan indicele este în cumpănă, oprindu-se pe media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), care funcționează ca rezistență dinamică. Trendul este negativ, cu indicele evoluând sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), și mediile mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 55 zile (EMA55) și media mobilă exponențială de 21 zile (EMA21) în coborâre pe o pantă de înclinare destul de abruptă, așa cum se vede pe graficul atașat.

Volumele nu revin la BVB. Nici revenirea nu are suflu

Pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 7,04 milioane lei, s-au aflat titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au urcat cu 0,85%, până la prețul de 2,3700 lei/acțiune. La nivelul conducerii instituției de credit există o preocupare pentru lichiditatea acestei acțiuni. CEO-ul Omer Tetik spune că au observat că acordarea de dividende lichidizează mai degrabă piața decât acordarea de acțiuni gratuite în cadrul unei majorări de capital prin încorporarea rezervelor.

Mulți dintre investitori au ales să reintre în poziții după încasarea sumelor. „Este și o bucurie”, afirmă Tetik referindu-se la politica de investire. Banca Transilvania își va dimensiona politicile și în funcție de aceste preferințe. Investitorii din America și Africa de Sud mai degrabă preferă să încaseze dividende pentru a avea libertatea de a dispune de cash, în timp ce investitorii din Europa și Asia acceptă și remunerarea prin intermediul majorărilor de capital.

Comună este, însă, presiunea pentru o rentabilitate mai mare a capitalului. Este și motivul pentru care Banca Transilvania are în vedere promovarea unei politici de dividende generoase. Percepția este, în prezent, în rândul investitorilor de portofoliu, aceea că instituția de credit este prea lichidă. „Consideră că suntem prea prudenți”, spune Tetik.

Perspectiva ratingului Transelectrica, îmbunătățită de la \ CITEȘTE ȘI Perspectiva ratingului Transelectrica, îmbunătățită de la "stabil" la "pozitiv". Partea goală a paharului: ritmul slab al investițiilor și dividendele mari cerute de stat pot reduce valoarea companiei

Al 2-lea rulaj al zilei, de 3,28 milioane lei în piața reglementată, l-am consemnat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au staționat la prețul de 0,8800 lei/acțiune. Pe acest emitent s-a realizat și singurul transfer special din piața deal, în valoarea de 1,60 milioane lei. Indicele financiar BET-FI a avut un avans în linie cu media pieței, de 0,10%, până la nivelul de 37.536,52 de puncte, apropiată de cea a indicelui BET-NG, care a închis cu 0,09% peste referință.

Pe acest segment sectorial, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 1,86%, până la prețul de 32,90 lei/acțiune, pe transferuri de 2,44 milioane lei. Într-o zi în care la Londra prețul țițeiului de tip Brent a depășit din nou nivelul de 79,00 dolari/baril, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,15%, până la prețul de 0,3285 lei/acțiune. Titlurile Trangaz (TGN) s-au depreciat cu 1,12%, până la prețul de 309,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,75 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
fondul proprietatea
omv petrom
romgaz
transgaz
omer tetik