Miliardarul Warren Buffett a vândut din nou acțiuni Bank of America

Miliardarul Warren Buffett a vândut din nou acțiuni Bank of America
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2024

Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett, și-a redus din nou pachetul de acțiuni la Bank of America, cu o vânzare de acțiuni în valoare de aproximativ 845 de milioane de dolari, potrivit documentelor depuse la autoritatea de reglementare a sectorului financiar, tranhsmite Reuters.

Conglomeratul condus de unul dintre cei mai venerați investitori ai lumii a vândut acțiuni în valoare de peste 6 miliarde de dolari la a doua bancă din SUA ca mărime, în șapte runde de vânzări de acțiuni, efectuate din iulie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Dublare a profitului net pentru Zentiva România CITEȘTE ȘI Dublare a profitului net pentru Zentiva România
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Berkshire, principalul acționar al BofA, a dezvăluit că a vândut aproximativ 21,1 milioane de acțiuni ale băncii între 28 și 30 august.

Buffett a început să investească în bancă în 2011, când Berkshire a cumpărat acțiuni preferențiale de 5 miliarde de dolari. Această achiziție a semnalat încrederea lui în capacitatea CEO-ului Brian Moynihan de a restabili sănătatea băncii după criza financiară din 2008.

Buffett, în vârstă de 93 de ani, a spus în aprilie 2023, pentru CNBC, că îi place Moynihan ”enorm” și că nu vrea să vândă acțiunile băncii.

Acțiunile BofA au crescut cu 21% până acum în acest an, comparativ cu un avans de 22,6% al indicelui S&P 500 Banks, care urmărește performanța băncilor cu capitalizare mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bank of america
warren buffett