Investitorii nu știu dacă aprecierea din sesiunea precedentă nu a fost cumva o păcăleală de 1 Aprilie. Rezultatul este o zi de indecizie

Investitorii nu știu dacă aprecierea din sesiunea precedentă nu a fost cumva o păcăleală de 1 Aprilie. Rezultatul este o zi de indecizie

Sursa foto: Raissa Nugumanova / dreamstime.com

scris 2 apr 2019

După un avans pe un nou maxim al acestui an, cumpărătorii au luat o pauză, iar în acest context deviațiile au fost minore la nivelul principalilor indici.

Raliul de la bursă început în februarie escaladează noi vârfuri, dar de 2 săptămâni tendința s-a atenuat. Investitorii sunt mai degrabă temători și încă ezită să intre decisiv la cumpărare. Este ceva care s-a văzut clar în ședința de astăzi de la BVB. O sesiune cu apreciere consistentă nu a fost confirmată de un nou avans. Pe parcursul sesiunii piața a tins către valori mai ridicate, dar acestea au fost amendate prin ordine de vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News

La finalul zilei, indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,08%, iar indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,02%, până la nivelul de 8.145,46 de puncte. Sub aspect tehnic, tendința pozitivă rămâne în picioare, indicele acțiunilor blue-chip este susținută de mediile mobile relevante în proporții Fibonacci, așa cum se vede pe graficul atașat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Investitorii nu știu dacă aprecierea din sesiunea precedentă nu a fost cumva o păcăleală de 1 Aprilie. Rezultatul este o zi de indecizie

Ezitarea de la BVB este o poveste locală, pentru că pe piețele financiare internațională sentimentul este favorabil, în continuare, activelor de risc. În Europa, cu excepția indicelui PX de la Praga ce a suferit un declin de 0,31%, ceilalți indici importanți la nivel contiental și regional au închis „pe verde”: +0,30% pentru indicele Euro Stoxx 50, +1,01% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,33% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,62% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +1,30% pentru indicele WIG20 de la Varșovia și +0,37% pentru indicele BUX de la Budapesta.

Nuclearelectrica, al doilea deal cu americanii în doar o săptămână. General Electric va face 8 ani întreținere și reparații la centrala nucleară Cernavodă. Câți bani va încasa CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica, al doilea deal cu americanii în doar o săptămână. General Electric va face 8 ani întreținere și reparații la centrala nucleară Cernavodă. Câți bani va încasa

La București, cu puțin peste jumătate din rulajul de 35,75 milioane lei (7,51 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost asigurat de titlurile bancare. Astfel, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au apreciat cu 0,31%, până la prețul de 13,14 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 7,32 milioane lei în piața reglementată. Pe același emitent, în piața deal a fost realizată o tranzacție specială în valoare de 1,44 milioane lei.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a închis cu 0,23% sub referință, la prețul de 2,1250 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 7,30 milioane lei pe segmentul regular. Un transfer deal deal cu 1,00 milion de acțiuni ale băncii, valoarea acestuia ridicându-se la 2,12 milioane lei.

Avansul celor 2 acțiuni este susținut de dividendul brut de 1,64 lei/acțiune, cu randament net de 11,86% la finalul sesiunii de azi, în cazul BRD și de remunerarea acționarilor aproape în echivalentul întregului profit net de 1,21 miliarde lei obținut anul trecut de Banca Transilvania.

Acționarii Zentiva România, chemați cu bani de acasă. Vin și americanii. Propunere pentru majorarea capitalului social cu 30 milioane lei CITEȘTE ȘI Acționarii Zentiva România, chemați cu bani de acasă. Vin și americanii. Propunere pentru majorarea capitalului social cu 30 milioane lei

Tot la capitolul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 0,43%, până la prețul de 0,9220 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei din piața reglementată, de 3,48 milioane lei. De altfel, ziua a fost negativă pentru segmentul fondurilor închise de investiții, al cărui indice a scăzut cu 0,76%, până la nivelul de 35.664,69 de puncte. Cel mai important schimb cu titluri din structura acestui indice s-a realizat, de asemenea, în piața deal, respectiv un transfer cu 2,38 milioane acțiuni SIF Oltenia (SIF5), în valoare de 5,00 milioane lei.

Pe sectorul energetic, al cărui indice BET-NG a avansat cu 0,17%, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-a apreciat cu 0,31%, până la prețul de 32,70 lei/acțiune, pe o volume echivalente cu 2,17 milioane lei, iar titlurile Electrica (EL) și-au continuat mișcarea de revenire cu un impuls de 0,89%, până la prețul de 11,30 lei/acțiune, pe transferuri de 1,41 milioane lei.

Deși la Londra prețul țițeiului de tip Brent a atins în zona de 70,00 dolari/baril maxime ale ultimelor 5 luni, la București ziua a fost negativă pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au suferit un recul de 0,28%, până la prețul de 0,3620 lei/acțiune, pe o activitate de tranzacționare de aproximativ 948.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
sif oltenia