Bursa românească încheie săptămâna de tranzacționare cu o sesiune de indecizie

Bursa românească încheie săptămâna de tranzacționare cu o sesiune de indecizie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 nov 2018

Indicii principali de la Bursa de Valori București au oscilat neconcludent pe fondul unor transefruri apropiate de 50 milioane lei în piața de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Săptămâna de tranzacționare încheiată a fost una de revenire la nivelul burselor mature, investitorii regrupându-se la cumpărare după valul de vânzări destul de agresiv antrenat în special de acțiunile tehnologice americane, motorul trendului de creștere din ultimii 9 ani. Sesiunea europeană a fost în nota preponderent pozitivă a ultimelor zile: +0,32% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,29% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,32% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,44% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +2,13% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +1,95% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,27% pentru indicele PX de la Praga.

La BVB indicele compozit BET Plus a închis marginal peste referință, +0,06%, ar indicele reprezentativ a avut un avans încă și mai anemic, +0,04%, până la nivelul de 8.563,37 de puncte.

OMV Petrom a profitat de aprecierea petrolului, majorându-și profitul cu 44% pe primele 3 trimestre în pofida scăderii producției CITEȘTE ȘI OMV Petrom a profitat de aprecierea petrolului, majorându-și profitul cu 44% pe primele 3 trimestre în pofida scăderii producției

Rulajul pieței de acțiuni de 49,89 milioane lei (10,70 milioane euro) a fost peste media valorii zilnice de tranzacționare a primelor 9 luni, însă a fost asigurat în proporție de peste jumătate de tranzacțile speciale din piața deal însumând 25,16 milioane lei cu acțiuni ale Băncii Transilvania (TLV). Titlurile instituției de credit au fost cele mai tranzacționate și în piața reglementată, echivalentul a 12,55 milioane lei, într-o ședință în care cotația a urcat cu 0,21%, până la prețul de 2,3450 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 11,28 miliarde euro (2,42 miliarde euro).

Transferuri de 1,88 milioane lei, peste media obișnuită a respectivului emitent, am consemnat pe titlurile Sphera Franchise Group (SFG), care au avut un impuls de revenire de 0,90%, până la prețul de 22,50 lei/acțiune.

Pe fondul neînțelegerilor cu Vuza, SIF Moldova își vinde acțiunile Iasitex după ce îi cumpără terenuri și clădirea CITEȘTE ȘI Pe fondul neînțelegerilor cu Vuza, SIF Moldova își vinde acțiunile Iasitex după ce îi cumpără terenuri și clădirea

Pe al 2-lea rulaj al zilei, de 3,92 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 0,88%, până la prețul de 34,50 lei/acțiune. Tot pe segmentul energetic al cărui indice BET-NG a staționat, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,64%, până la prețul de 0,3890 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,50 milioane lei.

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a coborât cu 0,70%, până la nivelul de 35.989,29 puncte, fiind tras în jos de deprecierea de 0,75%, până la prețul de 0,9430 lei/acțiune a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) care au adunat schimburi de 1,37 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
sphera franchise