Acțiunile europene au închis în creștere, susținute de inflația mai mică din SUA

Acțiunile europene au închis în creștere, susținute de inflația mai mică din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Bursele europene au încheiat în creștere, după date care au arătat că Statele Unite au înregistrat în iunie cel mai scăzut indice al prețurilor de consum (IPC) din ultimii trei ani, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,65%. Acțiunile companiilor de utilități au condus creșterile, cu un avans de 1,78%, în timp ce acținile companiilor media au scăzut cu 0,36%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Simtel Team vine la cota pieței reglementate de la BVB la jumătatea lunii august CITEȘTE ȘI Simtel Team vine la cota pieței reglementate de la BVB la jumătatea lunii august
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

După ce a crescut în cursul zilei, acțiunile companiilor de tehnologie au închis în declin ușor.

Indicele prețurilor de consum din SUA a scăzut în iunie la 3% în termeni anuali, a raportat joi Departamentul Muncii. Acesta a fost în scădere de la 3,3% în mai.

Excluzând costurile volatile cu alimente și energie, IPC de bază a crescut cu 0,1% lunar și 3,3% față de un an în urmă, ambele cu un punct procentual sub prognoză.

Investitorii așteptau cu nerăbdare datele privind inflația, pentru un semn că Rezerva Federală ar putea fi pregătită să scadă ratele dobânzilor la viitoarele sale reuniuni.

În Europa, datrele semnal au arătat că economia Regatului Unit a crescut cu 0,4% în mai, revenind de la nicio creștere în aprilie și avansând peste prognoza de 0,2%.

În urma datelor, lira sterlină a crescut cu 0,7%, la cel mai ridicat nivel față de dolarul american din iulie 2023.

Goldman Sachs și-a îmbunătățit săptămâna trecută prognoza de creștere economică pentru Regatul Unit, după victoria decisivă a Partidului Laburist la alegerile generale din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni