Acțiunile Disney au crescut cu aproape 11% după anunțarea serviciului Disney+. În același timp acțiunile Netflix au scăzut cu aproape 4%

Acțiunile Disney au crescut cu aproape 11% după anunțarea serviciului Disney+. În același timp acțiunile Netflix au scăzut cu aproape 4%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2019

Anunțul privind data de lansare, prețul și conținutul viitoarei platformei de video streaming Disney+ a contribuit la creșterea semnificativă a prețului acțiunilor Disney și în același timp a determinat o scădere a prețului acțiunilor Netflix.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Valoarea unei acțiuni Disney a atins vineri 130,57 dolari, în vreme ce prețul acțiunilor Netflix a scăzut până la 350,11 de dolari, înainte să-și revină ușor.

Disney+ este văzut ca unul dintre cei mai mari viitori concurenți pentru Netflix și totodată motivul pentru care conținutul produs de Disney nu se va mai regăsi în catalogul Netflix.

Disney a anunțat în cadrul celei mai recente conferințe cu investitorii mai multe informații privind viitorul său serviciu de streaming pe care urmează să-l lanseze anul acesta.

YouTube va investi în conținut interactiv CITEȘTE ȘI YouTube va investi în conținut interactiv

Disney+ va fi disponibil oficial în Statele Unite din 12 noiembrie, compania americană urmărind să grăbească în perioada următoare lărgirea ariei de disponibilitate la nivel global.

Pentru a putea concura cu serviciile care au deja o bază importantă de utilizatori, Disney va începe cu un preț agresiv pentru abonamentele lunare, care vor costa doar 7 dolari lună.

Alternativ, cei care vor plăti abonamentele pe un an întreg, vor datora doar 70 de dolari pe an.

Disney a dezvăluit cu aceeași ocazie și cele mai importante filme și seriale care vor fi disponibile de la început. Printre acestea se va număra tot conținutul propriu, seriile Marvel, Star Wars, Pixar,  National Geographic și The Simpsons. Sub un abonament suplimentar, în cadrul Disney+ vor fi disponibile și Hulu respectiv ESPN+.

Oficialii companiei și-au anunțat investitorii că ar putea pierde anul viitor un miliard de dolari pentru a investi în noul serviciu de streaming și că abia din 2024 se pot aștepta la profit.

viewscnt
Afla mai multe despre
disney
disney+
netflix
streaming
video
seriale
filme