Românii, printre europenii care aleg să cumpere cel mai rar online. Aproape jumătate plătesc la livrare

Românii, printre europenii care aleg să cumpere cel mai rar online. Aproape jumătate plătesc la livrare
scris 30 iul 2018

Românii, alături de francezi și belgieni, se numără printre europenii care au cea mai redusă frecvență a cumpărăturilor online, iar 46% dintre aceștia preferă să plătească, cu numerar sau card, la livrare.

Locuitorii din Regatul Unit și SUA sunt cei mai prolifici cumpărători în comparație cu consumatorii din Europa și Australia, arată al șaselea studiu anual internațional efectuat de ING cu privire la serviciile bancare mobile - Cum preferați să plătiți? - care a urmărit comportamentul și atitudinile a aproape 15.000 de persoane din 13 țări din Europa, precum și din SUA și Australia.

Urmărește-ne și pe Google News

În general, peste trei sferturi din populația din Regatul Unit (77%) cumpără online cel puțin o dată pe lună - cu 10% mai mult decât media europeană de 67%. La cealaltă extremă se află belgienii, românii și francezii, care aleg să cumpere cel mai rar online.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Deficitul bugetar explodează la 1,61% din PIB la jumătatea anului. Ținta anuală de 3%, în pericol. Cheltuielile de personal și dobânzile, cele mai mari creșteri CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar explodează la 1,61% din PIB la jumătatea anului. Ținta anuală de 3%, în pericol. Cheltuielile de personal și dobânzile, cele mai mari creșteri

Când vine vorba de cumpărăturile în magazin, europenii fac 92% dintre plăți cu numerar, cu card de debit sau cu cel de credit.

42% dintre europeni aleg să își plătească cumpărăturile imediat, prin cadrul de debit sau credit, 32% aleg PayPal, 11% preferă să plătească la livrare și 11% aleg soluții locale de plată. Deciziile sunt motivate fie de comoditate, de securitate sau compatibilitatea dispozitivelor folosite la achiziție sau de prezența unor comisioane.

Raportul arată și că în România procentul celor care cumpără online, dar preferă să plătească cu numerar sau card la livrare este de 46%. În timp ce popularitatea diferitelor metode de plată variază în funcție de țară, tehnologiile alternative încep să dobândească mai mult teren. Dintre acestea, cea mai acceptată per ansamblu este PayPal, cu numai 13% dintre respondenți declarând că nu vor utiliza niciodată acest serviciu online.

Cu toate acestea, studiul arată că alți giganți online, cum ar fi Amazon, Google și Apple, au de lucrat pentru a concura cu PayPal. În Europa, 25%, 31% și, respectiv, 32% declară că nu îl vor folosi niciodată pentru plata de bunuri și servicii, în magazine sau online. Vestea este chiar mai proastă pentru Facebook: jumătate dintre europeni (52%) declarând că nu ar folosi niciodată această platformă pentru plăți.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
plati
telefon mobil