Banca centrală a Chinei le spune băncilor comerciale să înceapă să reducă dobânzile la creditele ipotecare existente

Banca centrală a Chinei le spune băncilor comerciale să înceapă să reducă dobânzile la creditele ipotecare existente
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:27

Banca Populară a Chinei le-a transmis băncilor comerciale să înceapă să reducă ratele dobânzilor la toate împrumuturile existente pentru locuințe, într-o mișcare majoră pentru a ajuta la ușurarea poverii ipotecilor asupra gospodăriilor afectate de o economie în încetinire, transmite CNBC.

Toate băncile comerciale trebuie să reducă, în loturi, ratele dobânzilor la creditele ipotecare existente, până la 31 octombrie, la nu mai puțin de 30 de puncte de bază sub dobânda principală pentru împrumuturi a PBOC, respectiv dobânda de referință a băncii centrale pentru creditele ipotecare, potrivit unui comunicat publicat de PBOC.

Urmărește-ne și pe Google News
Băncile europene lansează sistemul de plăți Wero, pentru a se desprinde de Visa și Mastercard CITEȘTE ȘI Băncile europene lansează sistemul de plăți Wero, pentru a se desprinde de Visa și Mastercard
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

China a redus marțewa trecută, cu 50 de puncte de bază, cantitatea de numerar pe care băncile trebuie să o aibă la dispoziție, cunoscută sub numele de dobânda rezervelor obligatorii sau RRR, potrivit unui anunți făcut atunci de guvernatorul Băncii Populare a Chinei, Pan Gongsheng, în timpul unei conferințe de presă.

El a mai spus că PBOC reduce dobânda repo pe 7 zile cu 0,2 puncte procentuale, scrie News.ro.

Reducerea RRR a fost mai degrabă o măsură de stimulare a încrederii, deoarece provocarea nu este că băncile nu au fonduri pentru a împrumuta, ci cererea limitată de împrumut, a adăugat Song.

Ulterior, în cadrul conferinței de presă, Pan a semnalat că ar putea urma o reducere cu 0,2-0,25% a dobânzii prime a creditului, fără a preciza când sau dacă se referă la LPR pe un an sau cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a chinei
dobânzi
credte ipotecare