Novartis și-a îmbunătățit prognoza de profit pentru a doua oară, susținută de medicamentele Cosentyx și Entresto

Novartis și-a îmbunătățit prognoza de profit pentru a doua oară, susținută de medicamentele Cosentyx și Entresto
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Producătorul de medicamente elvețian Novartis și-a majorat pentru a doua oară estimările privind profiturile din 2024, ca urmare a creșterii prescripțiilor pentru medicamente, inclusiv tratamentul pentru insuficiență cardiacă Entresto și medicamentul pentru artrită Cosentyx, transmite Reuters.

Compania a spus într-un comunicat că profiturl operațional ajustat pe întregul an este așteptat să crească cu un procent de peste 15%, în cazul în care a observat anterior un procent ”scăzut de două cifre și până la circa 15%”, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Recomandări pentru dezvoltarea telemedicinei în România CITEȘTE ȘI Recomandări pentru dezvoltarea telemedicinei în România

Profitul operațional ajustat a crescut al doilea trimestru cu 17%, la 4,95 miliarde dolari, depășind o estimare medie a analiștilor, de puțin peste 4,6 miliarde dolari.

Vânzările medicamentelor medicamentelor Entresto, Kesimpta, pentru scleroza multiplă, și medicamentul antiinflamator Cosentyx, care a câștigat aprobarea pentru noi utilizări, sunt peste consensul pieței.

Grupul, care a tăiat locuri de muncă și a separat afacerea cu medicamente generice Sandoz, a confirmat ambițiile de creștere pe termen mediu, chiar dacă se pregătește pentru pierderea protecției brevetului american anul viitor pentru bestsellerul său Entresto și pentru Promacta, medicament pentru tratarea lipsei de trombocite.

A spus că mizează pe medicamente precum Kesimpta, care a generat venituri de aproximativ 800 de milioane de dolari în ultimul trimestru, pentru a ajunge la vânzări anuale de 4 miliarde de dolari.

Novartis a descris, de asemenea, medicamentul pentru scăderea colesterolului Leqvio, ale cărui vânzări s-au dublat la 182 de milioane de dolari în al doilea trimestru, ca o oportunitate de venituri de mai multe miliarde de dolari.

Grupul a reafirmat o țintă anuală de creștere a vânzărilor grupului cu 5%, ajustată în funcție de valută până în 2028.

viewscnt
Afla mai multe despre
novartis
medicamente