Vaccinul dezvoltat de laboratorul german CureVac nu este eficace decât 48% în prevenirea COVID-19, o rată mult mai scăzută decât în cazul altor vaccinuri deja aprobate și care au la bază tehnologia ARN mesager, conform rezultatelor complete ale unor teste clinice efectuate la scară largă, a anunțat laboratorul.
Printre participanții la test, ''candidatul pentru vaccin CVnCoV a demonstrat o eficacitate globală de 48% (83 de cazuri în grupul vaccinat, 145 în grupul placebo) împotriva COVID-19, indiferent de gravitatea acesteia'', a indicat într-un comunicat laboratorul care a semnat un important contract de comandă cu Uniunea Europeană., scrie Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Organismul care supervizează sectorul financiar german (BaFin) investighează o posibilă tranzacție ilegală bazată pe informații privilegiate (insider trading) în cazul acțiunilor producătorului german de vaccinuri CureVac. În urmă cu două săptămâni, CureVac a anunțat că principalul său vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 a demonstrat o eficacitate de doar 47%, potrivit analizei intermediare a unui studiu clinic de amploare, și nu întrunește în acest stadiu criteriile necesare pentru a fi autorizat. După acest anunț acțiunile CureVac au scăzut cu peste 50%, ștergând peste șase miliarde de euro din capitalizarea bursieră a companiei.
CureVac s-a lansat în cursa internațională privind dezvoltarea unui vaccin COVID-19 în ianuarie 2020, în același timp cu producătorii Pfizer-BioNTech și Moderna, primii care au obținut acordul diverselor autorități de reglementare medicală pentru a-și comercializa serurile, bazate și ele tot pe tehnologia inovatoare ARN mesager.
CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat cliențilorCompania CureVac, cu sediul în orașul Tubingen, era considerată la începutul pandemiei de COVID-19 unul dintre cei mai promițători producători farmaceutici prin prisma șanselor de a dezvolta un vaccin eficient.