Rusia a depășit în iunie cota sa de producție de petrol de la OPEC+ și se angajează să își atingă ținta în iulie

Rusia a depășit în iunie cota sa de producție de petrol de la OPEC+ și se angajează să își atingă ținta în iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Producția rusă de țiței a depășit în iunie cotele stabilite de grupul OPEC+, dar Ministerul Energiei s-a angajat să respecte nivelul necesar de producție în iulie, transmite Reuters.

Acesta a spus că nivelul de producție a fost evaluat de surse independente certificate de acordul OPEC+. Acestea includ consultanță internațională, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Undă verde - Premier Energy cumpără un nou parc eolian în România. Spaniolii de la Iberdrola se retrag de pe piața locală CITEȘTE ȘI Undă verde - Premier Energy cumpără un nou parc eolian în România. Spaniolii de la Iberdrola se retrag de pe piața locală

Ministerul a spus că Rusia și-a trimis programul privind compensarea supraproducției către secretariatul OPEC și că producția sa de petrol a scăzut în fiecare lună începând din aprilie.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații conduși de Rusia, cunoscuți împreună sub numele de OPEC+, au făcut o serie de reduceri profunde de producție de la sfârșitul anului 2022.

Conform acordului OPEC+, cota de producție a Rusiei a fost de 8,979 milioane de barili pe zi (bpd) în mai, incluzând reducerile suplimentare voluntare, promise de opt membri ai grupului.

PREOCUPĂRILE ARABIEI SAUDITE

O sursă din industrie a declarat pentru Reuters că viceprim-ministrul rus Alexander Novak, omul de BAZĂ al președintelui Vladimir Putin în relațiile cu OPEC+, a susținut săptămâna trecută un apel cu oficiali din Arabia Saudită, care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la supraproducția Rusiei.

Biroul lui Novak nu a răspuns unei solicitări de comentarii. Biroul de comunicații al guvernului saudit nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Riadul are nevoie de prețuri mai mari ale petrolului pentru a-și echilibra bugetul.

ULTIMA ORĂ FOTO Au fost semnate contractele pentru continuarea proiectului mini-reactoarelor nucleare americane de la Doicești CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Au fost semnate contractele pentru continuarea proiectului mini-reactoarelor nucleare americane de la Doicești

Creșterea economică a Arabiei Saudite va fi probabil una dintre cele mai lente dintre țările Consiliului de Cooperare din Golf în acest an, potrivit unui sondaj al economiștilor Reuters, care a redus previziunile de creștere de acum trei luni, din cauza reducerilor extinse ale producției de petrol.

Potrivit OPEC, supraproducția cumulată de petrol a Rusiei în perioada ianuarie-iunie a acestui an a fost de 480.000 bpd în cadrul acordului OPEC+, iar țara s-a angajat să compenseze cea mai mare parte a producției excedentare anul viitor.

Rusia va compensa 40.000 bpd de supraproducție de petrol în octombrie-noiembrie 2024, în timp ce 440.000 bpd de producție în exces va fi compensată în martie-septembrie 2025, a spus OPEC.

OPEC+ va organiza o reuniune online a comitetului ministerial mixt de monitorizare (JMMC) pe 1 august, pentru a analiza piața. Trei surse au declarat săptămâna trecută pentru Reuters că este puțin probabil ca panelul să recomande schimbarea politicii de producție a grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol