Program de învățământ dual pentru studenții interesați de carieră în industria nucleară, cu practică, mentori și bursă la Cernavodă

Program de învățământ dual pentru studenții interesați de carieră în industria nucleară, cu practică, mentori și bursă la Cernavodă
scris 6 sep 2024

Nuclearelectrica și Universitatea Ovidius din Constanța au deschis oficial înscrierile pentru programul de învățământ dual destinat studenților care vor să lucreze în domeniul nuclear.

Programul, care va pregăti academic și practic tinerii interesați să devină profesioniști în domeniile fizicii tehnologice și ingineriei mecanice, are două specializări ale învățământului de licență în sistem dual în care Nuclearelectrica este implicată direct. Astfel, 20 de locuri sunt disponibile pentru programul de licență în Fizică Tehnologică, oferit de Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, iar alte 15 locuri pentru programul de licență în Inginerie Mecanică, oferit de Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă.

Urmărește-ne și pe Google News

Înscrierile pentru programul de Fizică Tehnologică sunt deschise în perioada 4-10 septembrie 2024, iar pentru Inginerie Mecanică în perioada 4-11 septembrie 2024.

TABEL Piața liberă a sărit în ajutorul șoferilor, anulând scumpirea carburanților cauzată de majorarea accizelor de la 1 iulie. Peste jumătate din prețul benzinei este confiscat de stat CITEȘTE ȘI TABEL Piața liberă a sărit în ajutorul șoferilor, anulând scumpirea carburanților cauzată de majorarea accizelor de la 1 iulie. Peste jumătate din prețul benzinei este confiscat de stat

Candidații admiși în cadrul programului vor primi burse lunare în valoare de 1.400 de lei, sumă cumulată, din partea Nuclearelectrica, universității și alocată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Studenții vor putea combina studiile teoretice cu activități practice desfășurate la locul de muncă, sesiuni de ateliere și vizite on-site la CNE Cernavodă. În plus, vor avea acces direct la mentorat din partea specialiștilor Nuclearelectrica, care, în calitate de tutori, răspunde întrebărilor și vor împărtăși din experiența lor vastă în domeniul energiei nucleare.

„Educația este esențială pentru asigurarea unui viitor sustenabil și sigur al energiei nucleare. Prin parteneriatul cu Universitatea Ovidius, ne angajăm să pregătim o nouă generație de specialiști care vor contribui direct la securitatea energetică a României și la tranziția către o economie verde. Investițiile în formarea tinerilor sunt, de fapt, investiții în viitorul industriei nucleare”, spune Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica.

Absolvenții programului vor putea lucra la proiecte majore de investiții ale Nuclearelectrica, inclusiv la extinderea capacităților nucleare ale României prin adăugarea a două noi reactoare la CNE Cernavodă, precum și dezvoltarea unei centrale SMR la Doicești, anunță compania.
Aceste proiecte fac parte dintr-un plan de dezvoltare în valoare de 12 miliarde de euro, care va genera 20.000 de noi locuri de muncă în industria nucleară în următorul deceniu.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
universitatea ovidiu constanta
invatamant dual
cernavoda
spudenti