Producția OPEC a scăzut la cel mai redus nivel din ianuarie, din cauza Libiei

Producția OPEC a scăzut la cel mai redus nivel din ianuarie, din cauza Libiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Producția de petrol a OPEC a scăzut în august la cel mai redus nivel din ianuarie, a constatat un sondaj Reuters, deoarece tulburările care au perturbat livrările Libiei s-au adăugat la impactul reducerilor voluntare în curs efectuate de către alți membri și alianța mai largă OPEC+, transmite Reuters.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a pompat 26,36 milioane de barili pe zi luna trecută, în scădere cu 340.000 bpd față de iulie, arată sondajul. Acesta a fost cel mai mic total din ianuarie 2024, potrivit sondajelor Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Turcia și-a consolidat statutul de hub regional de gaze grație unui acord pe zece ani cu Shell CITEȘTE ȘI Turcia și-a consolidat statutul de hub regional de gaze grație unui acord pe zece ani cu Shell
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

O scădere a exporturilor și producției libiene, pe fondul unui impas între facțiunile politice referitor la controlul asupra băncii centrale a contribuit la creșterea prețurilor petrolului și, spun sursele, a crescut perspectiva ca OPEC+ să continue cu o creștere planificată a producției din octombrie, scrie News.ro.

Libia a înregistrat luna trecută cea mai mare reducere a producției, de 290.000 bpd, arată sondajul.

Producția a fost întreruptă la câmpul Sharara la începutul lunii și la mai multe câmpuri spre sfârșit, reducând producția la o medie de 900.000 bpd, a constatat sondajul.

Unele date privind livrările, cum ar fi cele ale Kpler, au arătat un impact redus asupra exporturilor libiene în august, deși surse din sondaj au estimat că impactul asupra producției este mai mare.

Libia este scutită de acordurile OPEC+ pentru limitarea producției. Alte scăderi au venit din Irak, care a scăzut exporturile în august, conform sondajului, și încearcă să sporească conformitatea cu obiectivul său la OPEC, și din Iran, care este, de asemenea, scutit.

PROIECT Măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare - restricții la cheltuieli cu bunuri și servicii, investiții, plata de despăgubiri, ocuparea de posturi vacante CITEȘTE ȘI PROIECT Măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare - restricții la cheltuieli cu bunuri și servicii, investiții, plata de despăgubiri, ocuparea de posturi vacante

Iranul a stimulat exporturile în ultimii ani, în ciuda faptului că sancțiunile americane rămân în vigoare și încă se apropie de cele mai înalte niveluri din 2018.

Printre țările care au înregistrat o producție mai mare, a existat o creștere mică în Nigeria, care a stimulat exporturile, a constatat sondajul.

OPEC a pompat cu aproximativ 220.000 bpd mai mult decât ținta implicită pentru cei nouă membri acoperiți de acorduri de reducere a aprovizionării, Irakul încă reprezentând cea mai mare parte a excesului, a constatat sondajul.

Sondajul Reuters urmărește aprovizionarea pieței și se bazează pe datele de transport furnizate de surse externe, datele despre fluxurile LSEG, informațiile de la companii care urmăresc fluxurile precum Kpler și Petro-Logistics și informațiile furnizate de surse la companiile petroliere, OPEC și consultanți.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol