Prețurile petrolului au scăzut la cel mai redus nivel atins de la mijlocul lui iunie

Prețurile petrolului au scăzut la cel mai redus nivel atins de la mijlocul lui iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2 dolari, la cel mai redus nivel atins de la mijlocul lunii iunie, în timp ce investitorii se gândeau la o posibilă încetare a focului în Gaza, iar dolarul mai puternic a condus declinul, transmite Reuters.

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 2,48 dolari, sau cu 2,9%, până la 82,63 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 2,69 USD, sau cu 3,3%, la 80,13 USD pe baril, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Bursele europene au închis în scădere, investitorii monitorizând penele IT majore la nivel global CITEȘTE ȘI Bursele europene au închis în scădere, investitorii monitorizând penele IT majore la nivel global
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că se întrevede o încetare a focului mult căutată între Israel și gruparea militantă palestiniană Hamas.

”Cred că ne aflăm în linia de 10 metri și ne îndreptăm spre linia de poartă pentru a obține un acord care să producă o încetare a focului, să aducem ostaticii acasă și să ne pună pe o cale mai bună pentru a încerca să construim o pace și o stabilitate durabilă”, a spus Blinken, folosind o analogie cu fotbalul.

Războiul din Gaza i-a determinat pe investitori să stabilească o primă de risc atunci când tranzacționează petrol, deoarece tensiunile amenință livrările globale. Dacă se ajunge la încetarea focului, rebelii Houthi susținuți de Iran și-ar putea ușura atacurile asupra navelor comerciale din Marea Roșie, deoarece grupul a declanșat atacurile în sprijinul Hamas.

”Geopolitica începe să se relaxeze puțin, așa că ar trebui să funcționeze în favoarea noastră, în urma veștii acestei încetări a focului”, a declarat Tim Snyder, economist șef la Matador Economics.

FOTO Schemă majoră de deturnare de fonduri alocate armatei ucrainene CITEȘTE ȘI FOTO Schemă majoră de deturnare de fonduri alocate armatei ucrainene

Cea mai înaltă instanță a Națiunilor Unite a declarat că ocupația de către Israel a teritoriilor palestiniene și a așezărilor sale de acolo sunt ilegale și ar trebui retrasă cât mai curând posibil, sporind și mai mult speranțele de încheiere a conflictului.

Indicele dolarului american a urcat după date mai puternice decât erau așteptările despre piața forței de muncă și producția din SUA, săptămâna aceasta, presând prețurile petrolului, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

O monedă americană mai puternică atenuează cererea de petrol în dolari din partea cumpărătorilor care dețin alte valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret