OMV Petrom, cel mai mare jucător pe piața energiei din România, a anunțat marți numirea lui Johann Pleininger ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, ca urmare a renunțării lui Christopher Veit la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere. Pleininger este membrul directoratului OMV care în aceste zile a negat existența vreunei informări oficiale din partea Exxon privind "modificarea structurii acționariatului" proiectului Neptun Deep și a anunțat că decizia finală de investiție urmează a fi luată anul viitor.
”În conformitate cu prevederile art. 1537 aliniatul (1) din Legea societăților nr. 31/1990 și ale art. 17.4 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Johann Pleininger a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere începând cu data de 10 august 2019 și până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).
Johann Pleininger a studiat inginerie mecanică și economică și și-a început cariera în OMV în anul 1977. În perioada 2007-2013 a fost membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Explorare și Producție, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Investitorul american interesat de Oil Terminal și-a prezentat intențiile în fața acționarilor. Ținta - pachetul majoritar sau cel puțin controlul operațiunilor. Reprezentanți ai Ambasadei SUA, prezenți la AGACel mai recent, a fost vicepreședinte senior responsabil cu activitatea de Upstream din România, Austria, precum și de dezvoltarea regiunii Mării Negre. Din 1 septembrie 2015 este membru al Directoratului OMV responsabil cu activitatea de Upstream (Explorare și Producție).
Începând cu1 iulie 2017, Pleininger a fost numit și vicepreședinte al Directoratului OMV.
OMV Petrom a realizat în primul semestru al anului un profit net de 1,975 miliarde lei, în creștere cu 53% față de perioada similară a anului trecut. Vânzările totale au urcat cu 15% în primele șase luni, la 11,32 milarde lei.
Numărul de angajați ai Grupului OMV Petrom a scăzut cu 5% la finalul lunii iunie, la 12.767.
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 792 benzinării, la sfârșitul lui martie 2019, sub două branduri, OMV și Petrom.
OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.