Irakul vrea să atragă investiții americane în explorarea gazelor naturale, în cadrul strategiei pentru independență energetică

Irakul vrea să atragă investiții americane în explorarea gazelor naturale, în cadrul strategiei pentru independență energetică
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Irakul intenționează să ofere 10 blocuri de explorare a gazelor naturale companiilor americane ,în timpul unei viitoare vizite a ministrului petrolului Hayan Abdel-Ghani în Statele Unite, relatează Reuters.

Această intenție face parte din eforturile Bagdadului de a atrage investiții americane în sectorul său energetic, în urma rundelor anterioare de licențiere în care firmele chineze au asigurat majoritatea câmpurilor disponibile, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cele 10 blocuri de gaze, rămase nerevendicate în urma a șase runde de licențiere, vor fi prezentate într-un nou proces de licitație, a declarat presa de stat irakiană, și vine în momentul în care Irakul încearcă să-și consolideze producția internă de gaze.

Abdel-Ghani a mai spus că Irakul va lansa un nou proiect de investiții în gaze până la sfârșitul anului, în zăcământul petrolier Al-Faihaa din sudul Irakului.

Proiectul, cu o capacitate de 125 milioane de metri cubi standard (mscf), este o componentă cheie a strategiei Irakului de a-și îmbunătăți infrastructura energetică.

Cea mai recentă inițiativă urmează acordurilor recente de dezvoltare a 13 blocuri de petrol și gaze, care vizează creșterea producției de țiței și gaze a Irakului pentru a aproviziona centralele electrice, care se bazează în prezent în mare măsură pe importurile iraniene de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
irak
investitii
gaze