DOCUMENT Tranzacții în pregătire: Hidroelectrica vrea să cumpere parcuri fotovoltaice de sute de MW

Energie   
DOCUMENT Tranzacții în pregătire: Hidroelectrica vrea să cumpere parcuri fotovoltaice de sute de MW

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, totodată cel mai mare furnizor de profil de pe segmentul concurențial, vrea să cumpere mai multe firme dezvoltatoare de proiecte de parcuri fotovoltaice, relevă date analizate de Profit.ro.

Hidroelectrica a pus ochii pe un număr de 9 astfel de societăți, care au un portofoliu total de 4 proiecte de parcuri fotovoltaice, cu putere instalată însumată de 360 MW, aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Urmărește-ne și pe Google News
FMI înrăutățește previziunile economice pentru majoritatea țărilor, citând impactul taxelor vamale americane CITEȘTE ȘI FMI înrăutățește previziunile economice pentru majoritatea țărilor, citând impactul taxelor vamale americane

Intenția companiei de stat hidro este de a semna inițial promisiuni de cumpărare integrală a capitalului acestor firme de proiect și de a perfecta ulterior preluarea lor, în mod treptat, pe măsură ce parcurile fotovoltaice vizate ale acestora sunt finalizate, intră în funcțiune și încep să opereze comercial.

Deocamdată, Hidroelectrica caută consultanți care să efectueze analize de tip due dilligence, inclusiv tehnice, asupra proiectelor fotovoltaice și a deținătorilor acestora, inclusiv asupra contractelor de construire a unităților de producție de energie regenerabilă solară țintite, și să-i ofere asistență la negocierea și semnarea viitoarelor posibile înțelegeri de preluare.

Planul pentru România al Submarine Burger, mândria Croației, după preluarea-surpriză a VIVO: Investiții de până la 5 milioane euro, fondatorii români rămân în companie ca acționari minoritari. De ce investește în România CITEȘTE ȘI Planul pentru România al Submarine Burger, mândria Croației, după preluarea-surpriză a VIVO: Investiții de până la 5 milioane euro, fondatorii români rămân în companie ca acționari minoritari. De ce investește în România

Demersul Hidroelectrica este unul pe termen lung, întregul proces de achiziție putând dura până la 3 ani.

Hidroelectrica dispune în prezent de 188 de hidrocentrale, cu putere instalată însumată de 6.400 MW, precum și de un parc eolian de 108 MW, având deci o capacitate totală de producție de 6.508 MW. Achiziția de parcuri fotovoltaice de 360 MW i-ar majora această capacitate cu 5,5%.

DOCUMENT Tranzacții în pregătire: Hidroelectrica vrea să cumpere parcuri fotovoltaice de sute de MW
Sursă: Hidroelectrica

Sursă: Hidroelectrica

Profiturile Tesla se prăbușesc – Venitul net a scăzut cu 71% față de anul precedent. Elon Musk promite investitorilor că își va reduce activitatea în DOGE CITEȘTE ȘI Profiturile Tesla se prăbușesc – Venitul net a scăzut cu 71% față de anul precedent. Elon Musk promite investitorilor că își va reduce activitatea în DOGE

Strategia investițională a Hidroelectrica pentru perioada 2021-2025 prevede construirea de către companie a unui portofoliu de unități de producție fotovoltaice de 50 MW. Cea mai mare este un parc de profil de 45 MW pe un teren de 55 de hectare din extravilanul comunei Tudor Vladimirescu din județul Brăila, pentru care compania a depus solicitare de acord de mediu în februarie anul acesta.

De asemenea, Hidroelectrica a demarat procedurile de contractare a lucrărilor necesare pentru implementarea ″la cheie″ a unui proiect-pilot de construire a unui parc fotovoltaic plutitor pe Olt, cu putere instalată de 10 MW, precum și pentru instalarea de panouri solare de circa 2,2 MW pe acoperișurile clădirilor a 20 de hidrocentrale de pe același râu.

Ministerul Finanțelor explică deficitul ESA: Nu au fost plătite facturi pe final de an și Comisia a retratat cheltuieli legate de dobânzi. Angajament privind respectarea țintei de deficit de 7% în acest an CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor explică deficitul ESA: Nu au fost plătite facturi pe final de an și Comisia a retratat cheltuieli legate de dobânzi. Angajament privind respectarea țintei de deficit de 7% în acest an

Hidroelectrica estimează pentru 2025 scăderea cu 4% a producției proprii de energie, la 13,3 TWh. Anul trecut, diminuarea a fost de 21%, la 13,86 TWh. Pe de altă parte, pentru anul în curs, achizițiile de energie de la terți pentru furnizare sunt estimate la 1,5 TWh, cantitate cu 88% mai mare față de cea din 2024.

Acești factori se numără printre cauzele pentru care Hidroelectrica și-a bugetat pentru 2025 un profit net de 3,556 miliarde lei, cu 12,5% mai mic decât cel de 4,065 miliarde lei din 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție hidroelectrica
furnizare hidroelectrica
investiții hidroelectrica
parcuri fotovoltaice hidroelectrica