Creștere de peste 4% a prețurilor petrolului

Creștere de peste 4% a prețurilor petrolului
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:51

Prețurile petrolului au crescut cu peste 4%, fiind pe cale să înregistreze a treia sesiune de câștiguri, în urma unor declarații ale președintelui SUA Joe Biden privind un posibil atac de retorsiune al Israelului în Iran, transmite CNBC.

Președintele Joe Biden a fost întrebat de reporteri, joi dimineață, dacă SUA vor sprijini un atac israelian asupra instalațiilor petroliere iraniene. Biden a spus: ”Discutăm despre asta. Cred că ar fi puțin cam – oricum.” Președintele a adăugat că ”nu se va întâmpla nimic astăzi”.

Urmărește-ne și pe Google News
Utilizarea gazelor naturale va atinge un nivel record anul viitor CITEȘTE ȘI Utilizarea gazelor naturale va atinge un nivel record anul viitor
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

CNBC a contactat Casa Albă pentru comentarii.

Comentariile lui Biden au fost catalizatorul care a determinat creșterea prețurilor, a spus Daniel Ghali, strateg senior pentru mărfuri la TD Securities, scrie News.ro

”Riscurile geopolitice din Orientul Mijlociu sunt probabil la cele mai înalte niveluri de la Războiul din Golf”, a declarat Ghali pentru CNBC.

Indicele de referință WTI din SUA a atins un maxim intraday de 73,95 dolari pe baril, un câștig de aproximativ 5,5%. West Texas Intermediate a câștigat mai mult de 7% în această săptămână.

Rompetrol va deschide noi benzinării pe Autostrada A2 CITEȘTE ȘI Rompetrol va deschide noi benzinării pe Autostrada A2

Contractele West Texas Intermediate pentru noiembrie au crescut cu 3,23 USD sau cu 4,61%, la 73,33 USD pe baril. În acest an, au avansat cu peste 2%.

Contractele Brent cu livrare în decembrie au avansat cu 3,21 dolari sau 4,34%, la 77,11 dolari pe baril. În acest an, prețul petrolului Brent a urcat ușor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret