Cotațiile petrolului se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din primăvara anului trecut

Cotațiile petrolului se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din primăvara anului trecut
scris 9 feb 2018

Prețurile petrolului scad vineri pentru a șasea ședință la rând, îndreptându-se spre cel mai abrupt declin săptămânal din primăvara anului trecut, în contextul în care îngrijorările legate de producția din SUA continuă, iar piețele financiare sunt dominate de o aversiune la risc pronunțată.

Petrolul Brent, de referință la nivel global, scade cu aproape 0,7%, fiind tranzacționat pentru 64,3 dolari pe baril. Referința americană West Texas Intermediate este în declin cu 1,1%, la sub 60,5 dolari pe baril. 

Urmărește-ne și pe Google News

Petrolul Brent este, la nivel săptămânal, în scădere cu circa 6%, în timp ce WTI a pierdut, pe parcursul acestei săptămâni, circa 7%. Pentru Brent, acesta este cel mai mare declin săptămânal din luna aprilie, iar pentru WTI, cea mai mare scădere săptămânală din luna martie.

Datele publicate săptămâna aceasta au relevat o creștere atât în cazul producției de petrol din SUA, cât și în ceea ce privește stocurile americane de țiței.

"Producătorii din SUA au reacționat la creșterea prețurilor și au accelerat producția de petrol", spune Olivier Jakob, managing director la Petromatrix, citat de MarketWatch.

ANALIZĂ ENEL își consolidează poziția de lider al pieței de furnizare a energiei electrice, ca urmare a numărului de clienți atrași pe piața concurențială CITEȘTE ȘI ANALIZĂ ENEL își consolidează poziția de lider al pieței de furnizare a energiei electrice, ca urmare a numărului de clienți atrași pe piața concurențială

Totodată, Iranul, care vrea să recupereze pierderile cauzate de sancțiunile internaționale, a anunțat joi că vrea să majoreze producție de petrol cu minimum 700.000 de barili pe zi în următorii 4 ani.

"A devenit acum dureros de clar că raliul de la începutul anului a fost nejustificat", afirmă Stephen Brennock de la PVM Oil Associates, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
iran
sua
productie
stocuri
declin