VIDEO Lucrările pe șantierul podului suspendat de la Brăila avansează

VIDEO Lucrările pe șantierul podului suspendat de la Brăila avansează
scris 22 dec 2021

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis noi imagini de pe șantierul Podului Suspendat de la Brăila, precizând că a început procesul de montare a tablierilor metalici.

„A început procesul de montare a tablierilor metalici pe șantierul Podului Suspendat de la Brăila.”, au transmis reprezentanții CNAIR pe pagina de Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News

În urmă cu câteva zile, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, anunța că la podul suspendat de peste Dunăre se montează tabierul viaductului spre Brăila, scrie Adevarul.  

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

„Au fost ridicate grinzile necesare realizării viaductului de acces Brăila. Pentru aceste lucrări de amploare a fost folosită o macara ce ridică până la 600 de tone.”, a transmis oficialul în data de 17 decembrie.

Tot săptămâna trecută, Ionel Scrioșteanu mai anunța că stadiul lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre a ajuns la 60%.   

„Este ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România și al treilea din Europa, ca dimensiune”, preciza secretarul de stat.  

Potrivit acestuia, investiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri vor fi pe teritoriul județului Tulcea.   

„Deasupra Dunării va fi podul suspendat în lungime 1,9 kilometri. Podul va avea trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și de 364,65 m pe malul Tulcea.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.”, a explicat reprezentantul Ministerului Transporturilor.   Acesta a mai adăugat că pilonii au 192 m înălțime totală de la partea superioară a fundației și sunt localizați în aproprierea malurilor.   

„Fiecare pilon este prevăzut cu scări și lift, accesul fiind permis din benzile de întreținere localizate pe ambele părți ale tablierului. La pilonul Brăila sunt 72 piloți de 40 metri lungime, iar la pilonul Tulcea sunt 72 piloți de 38 metri lungime.”, a explicat oficialul.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
pod suspendat
braiila
cnair