Sancționarea Xiaomi de către administrația Trump, în 2021, a determinat compania să construiască prima sa mașină electrică

Sancționarea Xiaomi de către administrația Trump, în 2021, a determinat compania să construiască prima sa mașină electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2024

O decizie a administrației Trump de a sancționa compania chineză Xiaomi, la începutul lui 2021, a fost catalizatorul hotărârii companiei de a construi prima sa mașină electrică, a declarat directorul general Lei Jun, citat de Reuters.

Cel mai bine cunoscută pentru smartphone-urile și electrocasnicele sale, Xiaomi a intrat anul acesta pe piața aglomerată de vehicule electrice din China, ca parte a strategiei sale de diversificare a portofoliului de produse, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
România pregătește un nou drum de mare viteză CITEȘTE ȘI România pregătește un nou drum de mare viteză
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vorbind la un eveniment anual la Beijing, vineri, Lei a spus că Xiaomi a început să ia în considerare realizarea unui vehicul electric după ceea ce el a numit ”un accident”, un anunț din ultimele zile ale administrației Trump care a plasat compania chineză pe o listă de sancțiuni din SUA.

"Am primit un telefon de la un prieten care spunea că am fost sancționați. A fost ca un impuls din senin", a spus Lei, care a adăugat că Xiaomi a convocat o ședință de urgență a consiliului de administrație în acea zi, care a început lupta pentru a dezvolta o mașină electrică.

”Dacă nu ar fi fost impactul uriaș al sancțiunilor neașteptate ale SUA, nu am fi pătruns neașteptat în industria complexă de automobile”, a spus Lei, care și-a dezvoltat o celebritate în China pentru prezentări de produse, transmise în direct.

Evenimentul de vineri, la care Lei a detaliat încercarea Xiaomi de a lansa un EV care să atragă cumpărătorii de la Tesla și mărci de lux consacrate precum BMW, Audi și Mercedes, a fost transmis la peste 1,5 milioane de oameni, pe platforma chineză de socializare WeChat.

Xiaomi a contestat sancțiunile din 2021 în instanța federală și a câștigat o anulare a acțiunii care ar fi restricționat investițiile americane, în luna mai a acelui an. Până atunci, Lei a spus că a lansat dezvoltarea a ceea ce a devenit SU7, un vehicul electric sportiv, asemănător Porsche, al cărui preț începe de la sub 30.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
masina
trump