Consiliul Județean Cluj a depus o solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj pentru emiterea Acordului de mediu necesar întocmirii Studiului de Fezabilitate și a documentațiilor tehnice aferente proiectului ”Velo Apuseni” – Lot județul Cluj. Este vorba de un proiect de contruire de piste de biciclete, prin PNRR, în Munții Apuseni, pe o distanță de 227 km, ce va străbate județele Cluj, Bihor și Alba.
Potrivit unui comunicat de presă, de marți, al Consiliului Județean Cluj, această solicitare este una necesară în contextul în care zona de implementare a proiectului se suprapune cu ariile naturale protejate Parcul Natural Apuseni și Munții Apuseni-Vlădeasa, pentru care legislația de profil prevede o evaluare a impactului pe care proiectele publice de acest tip îl pot avea asupra mediului, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”În acest moment suntem în etapa 1 a contractului privind proiectarea și asistența tehnică aferentă acestui proiect foarte important care va spori, fără îndoială, atractivitatea turistică a județului Cluj. După obținerea acordului de mediu, precum și a celorlalte avize și acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, vom demara elaborarea documentațiilor tehnice de autorizare și execuție a lucrărilor. Suntem încrezători că în cursul anului viitor vom începe primele lucrări la piste”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Obiectivul general al Proiectului ”Velo Apuseni” vizează realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din care peste 40%, respectiv minim 92,4 km, vor fi amenajați pe teritoriul județului Cluj.
Conform proiectului, traseul propus va traversa nu mai puțin de opt comune din județul Cluj: Mărgău, Beliș, Mărișel, Rîșca, Călățele, Sâncraiu, Săcuieu și Poieni.
Valoarea contractului de finanțare este de 110 milioane de lei, banii fiind asigurați, în proporție de 100%, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).