Nissan și-a înrăutățit estimările de profit

Nissan și-a înrăutățit estimările de profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Nissan Motor și-a înrăutățit estimările privind profitul net în anul fiscal care se va încheia în 31 martie 2025 la 300 miliarde de yeni (două miliarde de dolari), comparativ cu un nivel estimat anterior de 380 miliarde de yeni, deoarece sporirea concurenței din SUA afectează vânzările și majorează cheltuielile de marketing, transmit Kyodo și Reuters.

De asemenea, al treilea mare producător auto nipon se așteaptă la un profit operațional de 500 miliarde de yeni, față de 600 miliarde de yeni, în schimb previzionează vânzări de 14.000 miliarde de yeni, după ce anterior prognoza un nivel de 13.600 miliarde de yeni, pe fondul deprecierii yenului, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Premieră: Prim pas pentru București-Giurgiu, primul drum din România care va fi proiectat prin modelare 3D CITEȘTE ȘI FOTO Premieră: Prim pas pentru București-Giurgiu, primul drum din România care va fi proiectat prin modelare 3D

În primul său trimestru (perioada aprilie-iunie 2024), profitul operațional a scăzut cu 99,2%, după ce compania a majorat subvențiile plătite rețelei de dealeri din SUA, pe fondul concurenței strânse de pe această piață. Vânzările au crescut cu 2,8%, la 3.000 miliarde de yeni.

„Rezultatele din primul trimestru sunt extrem de severe pentru noi. Am avut nevoie de subvenții mai ridicate deoarece a trebuit să vindem modelele mai vechi”, a afirmat directorul general al Nissan, Makoto Uchida, la o conferință de presă online.

Recenta majorare a cererii de vehicule hibride în SUA reprezintă, de asemenea, o provocare pentru Nissan, care nu are un model hibrid de vânzare în această țară, spre deosebire de rivalii Toyota și Honda. „Ne vom îmbunătăți performanțele prin lansarea de noi modele”, a declarat Uchida.

VIDEO Acțiune coordonată a activiștilor ecologiști împotriva unor aeroporturi europene majore CITEȘTE ȘI VIDEO Acțiune coordonată a activiștilor ecologiști împotriva unor aeroporturi europene majore

Pentru actualul an fiscal, Nissan se așteaptă la vânzări globale de vehicule de 3,65 milioane de unități, în scădere față de un nivel de 3,7 milioane previzionat în mai, deoarece anticipează o cerere mai slabă în Statele Unite și China. Acestea sunt cele mai mari piețe ale companiei nipone, fiind responsabile pentru jumătate din vânzările globale în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2024. Japonia este a treia mare piață a Nissan.

Joi, acțiunile Nissan au scăzut cu 7% la Bursa de la Tokyo.

Renault va produce în Slovenia noul Twingo electric. Va face parte dintr-un „club select” CITEȘTE ȘI Renault va produce în Slovenia noul Twingo electric. Va face parte dintr-un „club select”

Ținta Nissan este ca, până la finalul deceniului, vehiculele electrice și hibride să reprezinte 60% din vânzările sale globale, după ce în februarie 2023 obiectivul fusese stabilit la 55%.

Dintre cele 30 de noi modele ale Nissan din următorii trei ani, 16 vor fi electrificate. De asemenea, costurile la viitoarea generație EV vor fi reduse cu 30%, pentru a le face comparabile cu vehiculele cu motoare cu combustie internă, până în 2030, a informat compania.

Partenerul de alianță al Nissan, producătorul auto francez Renault, și-a menținut estimările conform cărora pe ansamblul acestui an va realiza o marjă operațională de cel puțin 7,4% și un flux liber de numerar de 2,5 miliarde de euro

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
profit