Lufthansa și Air France-KLM reduc costurile, după un prim trimestru dificil

Lufthansa și Air France-KLM reduc costurile, după un prim trimestru dificil
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2024

Două dintre cele mai importante grupuri aeriene din Europa, Lufthansa și Air France-KLM, au anunțat marți reduceri de costuri, după ce disputele de muncă și plățile mari către clienți, legate de întreruperile zborurilor, au adâncit pierderile din primul trimestru, transmite Reuters.

Primul trimestru este adesea unul cu pierderi pentru companiile aeriene, cu mai puține rezervări, dar anul acesta a fost mai rău decât se așteptau cele două grupuri, din cauza grevelor costisitoare și a perturbărilor din cauza limitelor de capacitate și a anulărilor, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Guvernul construiește un pod rutier peste râul Tisa. Cel mai mare șantier deschis în Maramureș după 1990 CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul construiește un pod rutier peste râul Tisa. Cel mai mare șantier deschis în Maramureș după 1990
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Air France-KLM a declarat că va restrânge cheltuielile pentru restul anului, inclusiv o înghețare a angajării personalului de asistență.

Compania germană Lufthansa a declarat că va reduce costurile de operare, va întrerupe începerea unor noi proiecte și va spori controlul asupra personalului administrativ suplimentar la marca sa de bază Lufthansa Airlines, pentru a stopa pierderile grele din greve.

Lufthansa a cheltuit 350 de milioane de euro (374,8 milioane de dolari) în primele trei luni ale acestui an, după ce a acceptat plata unor salarii mai mari pentru personal și s-a ocupat de costurile provenite din anulări.

Air France-KLM a trebuit să plătească despăgubiri de 50 de milioane de euro, în principal clienților transportatorului său olandez.

La începutul acestei luni, Lufthansa și-a redus previziunile pentru întregul an în urma unui val de greve costisitoare, ceea cea dus la o scădere a acțiunilor.

Marți, Lufthansa a declarat că profiturile din al doilea trimestru vor fi sub nivelul anului anterior, deoarece clienții au fost reticenți să facă rezervări în aprilie și mai.

Rezultatele financiare arată că operatorii aerieni se confruntă în continuare cu costuri mai mari, agravate de întreruperi ale activitățilot și anulări legate de capacitatea limitată și de turbulențe geopolitice, în ciuda unei redresări a cererii de călătorii după restricțiile pentru COVID-19.

Air France-KLM și-a menținut perspectivele pentru 2024, dar a avertizat că va consemnat o creștere de 2% a costurilor în al doilea trimestru, față de intervalul similar al anului trecut.

”Așa cum era de așteptat, veniturile noastre din exploatare au fost afectate de costurile de întrerupere și de o activitate amai lentă a transporturilor de mărfuri. Cu toate acestea, rămânem încrezători în capacitatea noastră de a ne atinge perspectivele privind costurile unitare pentru 2024”, a declarat CEO-ul Air France-KLM, Ben Smith, într-un comunicat. 

Acțiunile Lufthansa și Air France-KLM au printre cele mai proaste performanțe dintre companiile aeriene europene, în acest an.

Comisia Europeană dispune măsuri împotriva a 20 de companii aeriene CITEȘTE ȘI Comisia Europeană dispune măsuri împotriva a 20 de companii aeriene

REVENIRE DE VARĂ

Chiar și așa, speranțele că cererea de vară va compensa pierderile recente se întăresc pe măsură ce Europa se pregătește pentru unul dintre cele mai aglomerate sezoane de călătorie de la pandemie.

Atât Air France-KLM, cât și Lufthansa au declarat că contractele lor colective de muncă au fost încheiate și că nu se așteaptă la alte întreruperi din cauza grevelor sau a discuțiilor de muncă pentru restul exercițiului financiar. De asemenea, consecințele războiului din Orientul Mijlociu se atenuează, a spus Smith.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
air france-klm