Guvernul francez dă undă verde proiectului taxiurilor zburătoare. Vor circula chiar de acum. Mod de transport rezervat bogaților?

Guvernul francez dă undă verde proiectului taxiurilor zburătoare. Vor circula chiar de acum. Mod de transport rezervat bogaților?
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2024

Guvernul francez a dat undă verde instalării unui heliport pe Sena, printr-o decizie publicată în Jurnalul Oficial, care autorizează ”înființarea, de către Aéroports de Paris (ADP), a unei stații de elicoptere pe teritoriul orașului Paris”, relatează Le Figaro.

Această stație urmează să fie instalată pe cheiul Austerlitz, în arondismentul al XIII-lea, la Paris, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Prima scădere a vânzărilor Dacia la nivel global pe 2024. Spring, \ CITEȘTE ȘI Prima scădere a vânzărilor Dacia la nivel global pe 2024. Spring, "piatra de moară", are o cădere majoră, Sandero pierde locul 1
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Platforma ”cu caracter experimental” urmează să fie exploatată de ADP până la 31 decembrie 2024.

Taxiurile zburătoare dezvoltate de mai mulți ani de către start-upul german Volocopter urmează să circule între orele locale 8.00 (9.00, ora României) și 17.00 (18.00, ora României).

Zborurile sunt limitate la două pe oră și la 900 de zboruri experimentale în total.

Taxiurile zburătoare nu se plătesc.

Fără acordul EASA și DGAC, ele transportă exclusiv invitați trași la sorți.

ANPC a anunțat că TAROM va despăgubi pasagerii pentru zborurile anulate de luni. Compensațiile sunt cuprinse între 250 și 600 de euro CITEȘTE ȘI ANPC a anunțat că TAROM va despăgubi pasagerii pentru zborurile anulate de luni. Compensațiile sunt cuprinse între 250 și 600 de euro

Aceștia urmează să fie tranzitați de către ADP, în această fază experimentală, de la heliportul Issy-les-Moulineaux și ”veliportul” Paris-Austerlitz, de la Issy-les-Moulineaux pe aerodromul Saint-Cyr-l'École și de pe aeroportul de afaceri de la Bourget la Roissy-CDG.

Acest proiect, susținut de regiunea Île-de-France, de instalare pe o barjă, pe Sena, s-a lovit mult timp de opoziția unor aleși municipali de la Paris, care denunță un mod de transport rezervat bogaților.

VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 300 de muncitori pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 300 de muncitori pentru un nou drum expres în România

”Nimic nu merge în acest proiect (...), un gadget total inutil și extrem de poluator, destinat câtorva ultraprivilegiați grăbiți”, denunța în noiembrie adjunctul Tranziției Ecologice Dan Lert.

Consiliul Municipal al Parisului a dat, atunci, un aviz negativ acestui proiect, dorit de CEO-ul Aéroports de Paris (ADP) Augustin de Romanet.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxiuri zburătoare
franta