Germania se abține la vot cu privire la tarifele UE pentru vehiculele electrice din China

Germania se abține la vot cu privire la tarifele UE pentru vehiculele electrice din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2024

Germania urmează să se abțină la votul de luni al statelor membre ale Uniunii Europene privind impunerea de tarife provizorii pentru vehiculele electrice din China, au declarat surse pentru Reuters.

Uniunea Europeană impune tarife provizorii de până la 37,6% pentru vehiculele electrice importate din China, intensificând tensiunile cu Beijingul în cel mai mare conflict comercial al UE de până acum, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cod roșu de caniculă în cea mai mare parte a țării. Restricții de trafic. Recomandări pentru populație CITEȘTE ȘI Cod roșu de caniculă în cea mai mare parte a țării. Restricții de trafic. Recomandări pentru populație
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Germania se va abține deoarece investigația antisubvenție continuă și negocierile între Comisia UE și guvernul chinez sunt în desfășurare, au spus sursele.

Producătorii germani de mașini, care își vând o treime din mașinile lor pe an în China, sunt îngrijorați de măsurile de retorsiune și se tem de un conflict comercial cu al doilea cel mai important partener comercial al său. Acest prim vot nu este obligatoriu.

Unilever anunță concedieri CITEȘTE ȘI Unilever anunță concedieri

În etapa provizorie, Comisia are puterea deplină de a impune tarife și, deși consultă membrii UE și ar trebui să țină seama de pozițiile acestora.

Aceasta va fi urmată de un vot final la sfârșitul anchetei, când Comisia poate propune taxe definitive, care se aplică în mod normal timp de cinci ani.

Rezervarea locului la călătoria cu trenul nu mai este obligatorie pentru distanțele sub 40 de kilometri CITEȘTE ȘI Rezervarea locului la călătoria cu trenul nu mai este obligatorie pentru distanțele sub 40 de kilometri

Propunerea sa ar putea fi blocată dacă s-ar opune o majoritate calificată a celor 27 de membri ai Uniunii Europene. O majoritate calificată are nevoie de 15 membri ai UE, reprezentând 65% din populația UE pentru a fi în favoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
china
masini