Cel mai nou brand al Volkswagen Group, Scout Motors, a marcat startul construcției viitoarei fabrici din SUA, locul în care vor fi produse primele două modele ale mărcii istorice pe care compania germană a preluat-o și readus-o la viață.
Lucrările de construcție a fabricii Scout Motors au pornit oficial în Carolina de Sud, SUA, în prezența liderilor locali și din Germania. Terenul din Blythewood a fost cumpărat de VW Group în urmă cu un an și a devenit locul în care Scout va reveni la viață cu două modele, un pickup și un SUV, ambele electrice.
„Cu pickup-urile Scout și SUV-urile R, noi, cei de la Volkswagen Group, vedem o oportunitate o dată în viață de a intra în segmentul C-pickup unde scalarea contează cel mai mult. Un ingredient important pentru a crește și a crește profitabil în SUA”, a declarat Arno Antlitz, CFO al VW Group și director operațional al companiei.
Uzina va produce, după ce va fi finalizată, 200.000 de vehicule anual, și va crea 4000 de locuri de muncă.
„Astăzi este mai puțin despre construcție și o clădire și mai mult despre o chemare și o comunitate”, a spus președintele și CEO-ul Scout Motors, Scott Keogh. „Suntem aici pentru a sărbători revitalizarea unui simbol american și relocalizarea locurilor de muncă americane. Pe acest teren – cu mâinile și cu tehnologia noastră – vom construi vehicule grozave.”
Ceremonia de inaugurare, care a adus în fața publicului personalități locale, a fost un moment potrivit pentru a expune o serie de vehicule istorice Scout originale, fiind prezenți totodată și membri ai comunității de fani ai mărcii Scout. A fost prezentă o persoană care deținea o cărămidă din fabrica istorică Scout, pe care a donat-o pentru a fi așezată la fundația noii fabrici.
„Revoluția de astăzi marchează o altă piatră de hotar pentru Scout Motors și pentru întreg statul, în timp ce continuăm să mergem mai departe cu acest proiect care va supraalimenta economia Midlands”, a declarat guvernatorul Carolinei de Sud, Henry McMaster. „Aplaudăm Scout Motors pentru angajamentul lor, care va continua să îndrepte Carolina de Sud către un viitor definit de inovație și prosperitate.”
Terenul fabricii are 647 de hectare, din care uzina va ocupa 445 de hectare, cu acces la șosele importante și la porturi care vor permite transportul mașinilor rapid.
Uzina urmează să înceapă producția în 2026, iar livrările sunt prevăzute pentru același an.
CITEȘTE ȘI Toyota a lansat în România noua generație C-HR. De la cât încep prețurileVW a anunțat anterior că vrea să producă noile automobile Scout pe o platformă complet electrică, dar vrea să le asigure performanțe de top în privința comportamentului off-road, cu o gardă la sol și unghiuri de atac și degajare specifice mașinilor care se pot deplasa pe suprafețe extrem de accidentate.
Compania Scout Motors are deja 350 de angajați, înainte de construirea fabricii, iar compania continuă să angajeze specialiștii necesari atât în producție cât și în zona de birouri.
Scout este un brand istoric american, care a fost produs între 1961 și 1980, fiind considerat primul vehicul utilitar din lume capabil atât de off-road, cât și de activități de familie. Ar putea fi considerat precursorul SUV-urilor moderne, dar rămâne unul dintre liderii off-road ai anilor 60 – 70. VW a avut norocul să cumpere brandul odată cu achiziția Navistar, un producător de camioane din SUA care a moștenit vechea companie International Harvester, producătorul original al mașinilor Scout.