Acțiunile Tesla au crescut marți cu până la 5%, după ce CEO-ul producătorului de mașini electrice, Elon Musk, aflat în vizită în China, s-a întâlnit cu ministrul de Externe Qin Gang, transmite CNBC.
Aceste lucruri se întâmplă în timp ce Beijingul face eforturi pentru a arăta că este deschis pentru afacerile străine și Musk ar fi semnalat extinderea în continuare a afacerii companiei sale producătoare de mașini în China, scrie News.ro.
Qin, care a fost până de curând ambasadorul Chinei în SUA, a declarat că ”modernizarea în stil chinezesc”, caracterizată printr-o populație uriașă și ”prosperitate comună”, va crea ”potențial de creștere și o cerere pe piață fără precedent”, potrivit unui comunicat al Ministerului chinez de Eterne.
El a adăugat că piața de vehicule electrice din China ”are perspective largi de dezvoltare” și că China va continua să se deschidă și să creeze un mediu de afaceri mai bine orientat spre piață și bazat pe lege pentru firme străine precum Tesla.
Potrivit declarației Ministerului chinez de Externe, Musk a lăudat poporul chinez și realizările Chinei.
Tesla se opune ”decuplării” și este dispusă să continue să-și extindă afacerile în China, se arată în comunicat.
Acțiunile Tesla au crescut cu 5% la scurt timp după deschiderea piețelor de marți, înainte de a atenua ulterior avansul la 2,6%.
Tesla nu a răspuns imediat unei cereri CNBC de a confirma declarația Ministerului chinez de Externe.
Întâlnirea dintre Musk și Qin vine într-un moment de tensiuni continue între SUA și China cu privire la tehnologie.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Patru companii auto de importanță semnificativă în industria de camioane și autobuze semnează pentru o structură de tip holdingAnul trecut, Washington a adoptat restricții drastice la export pentru cipuri cheie și echipamente semiconductoare către China, într-o mișcare care ar putea împiedica încercările Beijingului de a-și stimula industria internă într-o tehnologie critică.
În această lună, autoritățile de reglementare chineze le-au interzis operatorilor ”infrastructurii informaționale critice” din China să cumpere produse de la producătorul american de cipuri Micron.
Ministrul chinez de Externe a declarat marți că o relație ”constructivă” între SUA și China este în interesul ambelor țări și al lumii.
Din partea Tesla, vizita lui Musk de marți vine în condițiile în care compania se confruntă cu o concurență sporită și un război al prețurilor în China.
Tesla a ajustat prețurile mașinilor sale în China, pe fondul unui mediu macroeconomic mai dur în a doua economie din lume.
Declarația Ministerului chinez de Externe nu a oferit prea multe detalii despre ceea ce s-a discutat între Musk și Qin.
China este a doua cea mai mare piață a Tesla, iar Musk a căutat să mențină relații bune cu Beijingul.
CITEȘTE ȘI Wizz Air suspendă 12 rute din România în sezonul de iarnăMiliardarul a promis investiții de-a lungul anilor și a lăudat tehnologia țării.
”În opinia mea, China este foarte puternică”, a spus Musk în 2020.
Cea mai mare fabrică de producție de mașini a Tesla se află în mega-orașul chinez Shanghai, iar compania a anunțat în aprilie planuri de a construi o altă fabrică la nivel local, pentru a-și produce sistemul de stocare a energiei Megapack