România înregistrează 401 de focare active de pestă porcină africană (PPA) în 36 de județe, din care opt în exploatații comerciale și șase în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 124.521 de porcine, potrivit datelor anunțate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Numărul focarelor active este în scădere față de raportarea din 11 martie, când au fost consemnate 413 focare, scrie Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În intervalul 11 - 18 martie 2021, au fost înregistrate 18 focare noi de pestă porcină africană în 11 județe și au fost stinse 31 în șase județe.
De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.345 de cazuri la mistreți în 41 de județe.
CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor ciberneticeÎn conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin doi ani de la apariția lor.
Pentru această boală nu există vaccin, singura metodă de protejare a sănătății animalelor fiind respectarea condițiilor de biosecuritate.
CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, însă acest virus are un impact dezastruos la nivel economic și social, precizează ANSVSA.