Viticultorii germani estimează că recolta de struguri din acest an va fi cea mai mică de după 2017, cu aproximativ 7,9 milioane hectolitri de must, arată prognozele unui grup de lobby al sectorului viticol german, transmite DPA.
Banca Mondială poartă discuții cu Turcia pentru a-și crește finanțarea pe care o va oferi autorităților de la Ankara, dincolo de cele 35 de miliarde de dolari pe care a promis să le furnizeze până în 2028, a dezvăluit pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.
Firmele din Bulgaria vor avea nevoie de aproape 262.000 de muncitori și specialiști în următoarele 12 luni, potrivit unui sondaj efectuat de Agenția de ocupare a forței de muncă, împreună cu birourile regionale de ocupare a forței de muncă, în perioada cuprinsă în lunile mai și iulie, transmite BTA.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Producătorul german de automobile premium Mercedes-Benz a anunțat că veniturile realizate în trimestrul al treilea de divizia sa principală s-au prăbușit cu 64%, ratând cu mult estimările analiștilor, în condițiile în care consumatorii chinezi au continuat să își reducă achizițiile de bunuri de lux pe fondul încetinirii economiei, transmite Reuters.
Miniștrii Energiei din România și Republica Moldova au semnat un Memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea de parteneriate și promovarea inovării în domeniul energiei, care prevede că părțile semnatare ″vor depune eforturi în vederea asigurării unui mediu competitiv și inovator în sectorul energiei și a tehnologiilor curate″ pe ambele maluri ale Prutului.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cea mai înaltă instanță a blocului comunitar, a hotărât în favoarea Intel într-o luptă de 15 ani dusă de producătorul american de cipuri cu autoritățile de reglementare, relatează Reuters.
Până cel târziu în decembrie, OpenAI plănuiește să scoată un nou model lingvistic flagship, de nivelul lui GPT-4, la doi ani după lansarea acestuia.
Reprezentanții Universității Maghiare Sapientia din Transilvania au pus, joi, piatra de temelie a viitorului campus universitar de la Sfântu Gheorghe, care va fi construit la ieșirea din municipiu spre Miercurea Ciuc, în vecinătatea Arenei Sepsi. Investiția va beneficia de sprijinul Guvernului Ungariei, asemenea celorlalte trei instituții de învățământ superior pe care Sapientia le-a înființat la Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc.