Filiala OMV Petrom din Republica Moldova a scăpat, cel puțin temporar, de plata amenzii de 4 milioane de euro pe care i-o impusese Consiliul Concurenței din statul vecin pentru o presupusă „înțelegere de cartel” cu alte 5 companii, printre care și filialele Rompetrol și Lukoil de la Chișinău.
România va cere Comisiei Europene amânarea închiderii termocentralelor pe lignit ale Complexului Energetic Oltenia (CEO) și a carierelor miniere care le alimentează cu până la 3 ani față de deadline-ul din prezent, prevăzut de planul de restructurare a CEO convenit cu Bruxelles-ul și de legislația în vigoare a decarbonării sistemului energetic național, relevă un document analizat de Profit.ro.
Chinezii nu fac economie la bani atunci când se lansează un automobil de ultimă generație, iar tendințele din ultimii doi ani arată clar că preferințele milionarilor chinez s-au reorientat către mărcile autohtone, în detrimentul celor europene. Nio este una dintre mărcile preferate de chinezii cu bani, iar noul model ET9 pare că le satisface nevoile.
Informaticianul britanic-canadian Geoffrey Hinton, cunoscut ca „Nașul” inteligenței artificiale, a calculat că există 10-20% risc ca AI să ducă la dispariția omenirii în următoarele trei decenii, argumentând prin faptul că ritmul de schimbare al tehnologiei este mult mai rapid decât se aștepta, conform The Guardian.
Compania Digi Communications anunță că a depășit borna de 22.000 angajați în toate țările în care operează, respectiv România, Spania, Italia și Portugalia.
Nestlé a decis să intre pe piața produselor pentru slăbit prin lansarea unor shot-uri proteice, în Statele Unite, gândite special pentru persoanele care utilizează medicamente pentru slăbit, conform Foodbev.
Un transfer de tip deal prin care Bittnet a cedat pachetul majoritar al companiei Fort a reprezentat mai mult de un sfert din volumele din piața de acțiuni.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, vrea să contracteze finalizarea retehnologizării hidrocentralei Stejaru, respectiv a ultimelor 4 hidroagregate de acolo care necesită acest lucru, cu putere instalată cumulată de 110 MW, precum și a instalațiilor generale ale unității de producție.
Pachetul majoritar al companiei de soluții de securitate cibernetică Fort este achiziționat de fondul Agista, dedicat investițiilor pe piața AeRO, parte a Impetum Group.
Firma estoniană, dar sub control românesc, care a intentat procesul care a dus la această decizie nu figurează în registrele de profil cu entități autorizate ale Băncii Naționale a României și nici în cele ale Autorității de Supraveghere Financiară din Estonia, potrivit verificărilor Profit.ro.