VIDEO Cum a fost vândut LiveRail către Facebook pentru jumătate de miliard de dolari

VIDEO Cum a fost vândut LiveRail către Facebook pentru jumătate de miliard de dolari
scris 6 feb 2020

Andrei Dunca și Sergiu Biriș, doi dintre co-fondatorii LiveRail, au divulgat, în cadrul podcast-ului celui din urmă, detalii despre achiziționarea de către Facebook a startup-ului LiveRail.

LiveRail a fost fondată în 2007 de Andrei Dunca, Sergiu Biriș și Mark Trefgarne. Prima versiune a platformei de publicitate video a fost dezvoltată cu un an înainte de Mark Trefgarne, însă a suferit mai multe modificări înainte să câștige finanțări și notorietate.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania, care a reușit să strângă 12 milioane de dolari de la investitori până în 2013, a câștigat mai multe premii ale industriei de advertising.

În martie 2014, LiveRail a depășit AOL și a devenit cel mai important furnizor de reclame video în Statele Unite. Avea peste 187 milioane de utilizatori.

N.Y.P.D. înlocuiește agendele polițiștilor cu o aplicație de iPhone CITEȘTE ȘI N.Y.P.D. înlocuiește agendele polițiștilor cu o aplicație de iPhone

În perioada 2012-2013 au existat mai multe oferte de achiziție pentru LiveRail, dar nesatisfăcătoare din punct de vedere financiar. Fondatorii au luat atunci în considerare listarea la bursă a companiei, alături de varianta vânzării către una din marile companii.

LiveRail a început să facă profit din primăvara lui 2013. În toamna aceluiași an, au avut loc primele discuții cu Facebook, care se concentrau mai mult pe un eventual parteneriat.

Contactele dintre cele două părți au încetat pentru câteva luni, Facebook redevenind interesată de LiveRail în ianuarie 2014. S-a discutat atunci exclusiv despre produs și tehnologie.

Facebook evalua la acea vreme peste 40 de companii similare, în final ajungând la concluzia că LiveRail are cea mai bună soluție.

Timp de mai bine de o săptămână, întregul management LiveRail a fost ocupat cu prezentarea detaliată a produsului celor de la Facebook.

Apoi a urmat negocierea financiară, care a fost dură, cu multe momente în care s-a crezut că nu se va ajunge la un acord.

După achiziție, Facebook a avut dificultăți în integrarea tehnologiei LiveRail, procesul fiind întârziat, conform oficialilor companiei, de fraudele din publicitate și problemele de vizualizare. În 2016, Facebook a închis LiveRail.

Întreaga discuție poate fi urmărită pe sergiubiris.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
liverail
facebook
andrei dunca
sergiu biriș