Rudy Giuliani a fost exclus din baroul din New York pentru minciuni repetate

Rudy Giuliani a fost exclus din baroul din New York pentru minciuni repetate
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 14:33

Rudy Giuliani, un avocat și un apropiat al lui Donald Trump, a fost radiat din Baroul New York de către o Curte de Apel, din cauza minciunilor repetate despre o pretinsă fraudă în alegerile prezidențiale din 2020, încă un episod al căderii fostului ”primar al Americii”, lăudat pentru felul cum a gestionat atentatele de la 11 septembrie 2001, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Fostul primar al New Yorkului, devenit un susținător aprig al lui Donald Trump, se află în centrul unor suspiciuni ale justiției, care l-a inculpat în statele Arizona și Georgia cu privire la rolul pe care l-a jucat în tentative de inversare ilegale ale rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020 în care Joe Biden a obținut o victorie, scrie News.ro.

Altex devine producător de energie electrică CITEȘTE ȘI Altex devine producător de energie electrică

Acuzat de justiție de faptul că a exercitat presiuni asupra unor aleși pentru ca aceștia să modifice rezultatul scrutinului, el a fost totodată una dintre cele mai puternici voci care au clamat - fără dovezi - că fraude au pătat votul în favoatrrea lui Joe Biden.

Problemele cu justiția ale lui Rudy Giuliani, în vârstă de 80 de ani, s-au acumulat.

În decembrie, el a fost condamnat de către justiție să plătească 146 de milioane de dolari unui număr de doi agenți electorali din statul Georgia, din cauză că i-a defăimat prin faptul că i-a acuzat de particiare la o pretinsă tirșare.

El s-a declarat ulterior în faliment.

În paralel, el a fost suspendat din baroul din New York, iar o Curte de Apel din statul New York a confirmat această hotărâre marți, echivalentul unei radieri.

Curtea de Apel enumeră, într-o hotărâre de 31 de pagini, o lungă listă de aserțiuni false și fără probe lansate în mod public de către fostul avocat în calitate de consilier al lui Donald Trump, de exemplu cea potrivit căreia mii de voturi proveneau de la persoane decedate în statul-cheie Pennsylvania.

”El a atacat și a adus atingere fără fundament integrității procesului electoral al acestei țări”, stabilește Curtea de Apel.

VIDEO PROFIT NEWS TV Academia de Guvernanță. Carmen Micu, Envisia: Profilul moral al celui care e conducător face diferența / Radu Hanga, BVB: Dacă construiești o structură care nu gândește independent și doar execută, se pierd resurse și oportunități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Academia de Guvernanță. Carmen Micu, Envisia: Profilul moral al celui care e conducător face diferența / Radu Hanga, BVB: Dacă construiești o structură care nu gândește independent și doar execută, se pierd resurse și oportunități

Rudy Giuliani ”nu doar a încălcat în mod deliberat unele dintre cele mai fiundamentale principii ale profesiei de avocat, ci a contribuit în mod activ la conflictul național care a urmat alegerilor prezidențiale din 2020, un lucru pe care nu îl regretă deloc”, stabilește Curtea.

Căderea lui Rudy Giuliani este tot atât de puternică pe cât de strălucitoare îi era imaginea cu 20 de ani mai înainte când, în calitate de primar al New Yorkului, a încarnat rezistența după atentatele de la 11 septembrie 2001, care au îngenunchiat orașul și s-au soldat cu aproximativ 3.000 de morți.

Unii observatori i-au prezis atunci un destin național acestui fost procuror puternic, care a aplicat lovituri dure mafiei newyorkeze, însă Rudy Giuliani a eșuat în alegerile primare republicane în vederea obținerii învestiturii la președinție în 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
rudy giuliani
avocat
new york