Cuba a restricționat accesul populației la rețelele de socializare și de mesagerie Facebook, Instagram, WhatsApp și Telegram, pe fondul răspândirii protestelor antiguvernamentale, a anunțat firma de monitorizare a internetului NetBlocks.
NetBlocks, cu sediul la Londra, a afirmat pe site-ul său că rețelele de socializare și platformele de mesagerie din Cuba erau încă parțial perturbate marți, ceea ce ”ar putea limita fluxul de informații din Cuba”, scrie News.ro.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Guvernul nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii și nici Telegram și nici Facebook, care dețin Instagram și WhatsApp.
Platforma socială Twitter a declarat că nu a observat vreo blocare a serviciului său.
Mii de cubanezi s-au alăturat duminică demonstrațiilor de la Havana și Santiago pentru a protesta împotriva crizei economice a Cubei și gestionării pandemiei, unii cerând încetarea comunismului.
Introducerea internetului mobil în urmă cu doi ani și jumătate este un factor cheie din spatele protestelor din Cuba, oferind cubanezilor o platformă pentru a-și exprima frustrările și permițând răspândirea rapidă a informațiilor.

Martorii Reuters din capitală au declarat marți că încă nu au acces la date mobile. Penele internetului mobil au crescut în acest an.
Compania de monitorizare a rețelei Kentik a anunțat că a observat că întreaga țară a fost offline pentru mai puțin de 30 de minute, duminică, în jurul orei 16:00, în momentul de vârf al protestelor.
Platformele de socializare se confruntă cu cereri crescute din partea guvernelor din întreaga lume de a elimina anumite conținuturi și, în unele cazuri, serviciile lor sunt restricționate sau interzise în timpul protestelor.
La 4 iunie, Nigeria a anunțat că a suspendat pe termen nelimitat Twitter în țară, la câteva zile după ce platforma a eliminat o postare de la președintelui Muhammadu Buhari.