China a început vaccinarea anti-COVID-19 a persoanelor de peste 60 de ani și celor cu boli cronice după ce s-a încheiat vaccinarea personalului sanitar care lucrează în prima linie împotriva noului coronavirus, a informat marți Comisia Națională de Sănătate citată de EFE.
De asemenea, întregul personal din localitățile de frontieră ale provinciei de nord Heilongjiang a fost vaccinat, având în vedere că autoritățile le consideră cele mai susceptibile să se infecteze în urma focarelor înregistrate în cadrul persoanelor venite din Rusia, potrivit televiziunii de stat CCTV.
Comisia a publicat luni primele norme oficiale privind vaccinarea anti-COVID-19, în care mizează pe inocularea celor cu vârsta peste 60 de ani, considerând că studiile din prima și a doua fază a celor patru vaccinuri aprobate până acum garantează securitatea acestui grup de persoane, scrie Agerpres.
Potrivit ziarului Global Times, încă nu există date finale privind eficacitatea acestor vaccinuri pentru a proteja împotriva bolii, iar autoritățile au pus drept condiție continuarea studiilor clinice pentru a fi aprobată utilizarea lor comercială.
Unele orașe ca Beijing sau Shanghai au început deja vaccinarea celor de peste 60 de ani și celor cu boli cronice, în mod voluntar și atunci când starea lor fizică este suficient de bună pentru ca riscul de infecție să nu constituie o problemă.
CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5GDeocamdată, Comisia nu recomandă vaccinarea celor cu vârsta sub 18 ani, deși Zhang Yuntao, vicepreședintele Grupului Național de Biotehnologie din China a declarat recent că se va consulta cu Administrația Națională a Produselor Medicale (NMPA) pentru lansarea vaccinării și a celor cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani.
Până în prezent, potrivit datelor oficiale, China a administrat în total 106,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.