Compania italiană Spacewear a încheiat un acord cu Virgin Galactic pentru a proiecta și dezvolta o gamă de îmbrăcăminte pentru pregătirea astronauților

Compania italiană Spacewear a încheiat un acord cu Virgin Galactic pentru a proiecta și dezvolta o gamă de îmbrăcăminte pentru pregătirea astronauților
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:43

Compania italiană Spacewear a încheiat un acord cu Virgin Galactic pentru a proiecta și dezvolta o gamă de îmbrăcăminte pentru pregătirea astronauților și a turiștilor săi spațiali, a declarat fondatorul startupului, transmite Reuters.

”Cu Virgin Galactic vom crea costume inovatoare, performante, care să fie purtate în timpul antrenamentului de către cei care vor zbura cu Virgin Galactic”, a declarat Corinna Sperandini de la Spacewear.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul japonez recunoaște că a retușat ținute ”neglijente” în fotografii ale noului Cabinet CITEȘTE ȘI Guvernul japonez recunoaște că a retușat ținute ”neglijente” în fotografii ale noului Cabinet
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Fondată de miliardarul britanic Richard Branson, Virgin Galactic oferă clienților bogați experiența vitezei rachetelor supersonice, a microgravitației și a spectacolului curburii Pământului din spațiu, scrie News.ro.

Acordul include și producția de îmbrăcăminte de zi cu brand co-branded made in Italy, inspirată din costumele spațiale, pentru primăvara-vara 2025.

”Poate că în viitor ne vom îmbrăca în ”Spacesure”, cu tricouri și pantaloni concepute inițial pentru cei care pleacă în spațiu... cu materiale interesante și un design atractiv”, a spus Sperandini, comparând-o cu tendința athleisure în care hainele de sport sunt adaptate și concepute pentru a fi purtate în fiecare zi.

Spacewear a produs primele costume spațiale italiene interactive și purtabile aprobate de NASA și Administrația Federală a Aviației (FAA) pentru a fi utilizate în Stația Spațială Internațională (ISS). Ele au fost utilizate în prima misiune suborbitală italiană în iunie 2023 și în prima misiune comercială a astronauților din Europa la Stația Spațială Internațională Axion Mission-3.

Costul de producție al acestor costume spațiale a fost în jur de 250.000 de euro (274.150 USD), la care trebuie adăugată ”o (valoare) intangibilă pentru experiență și competență”, a spus Sperandini, explicând procesul de proiectare elaborat și complex.

Grupul italian de modă Prada și startup-ul Axiom Space din Texas au declarat în octombrie că vor colabora pentru a proiecta costumele spațiale lunare ale NASA pentru misiunea Artemis III planificată pentru 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin galactic
spacewear