Bill Gates spune că inteligența artificială poate ușura procesul de combatere a schimbărilor climatice. Avertizează că aceasta trebuie folosită “doar de oameni cu intenții bune”

Bill Gates spune că inteligența artificială poate ușura procesul de combatere a schimbărilor climatice. Avertizează că aceasta trebuie folosită “doar de oameni cu intenții bune”
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2024

Bill Gates spune că inteligența artificială poate ușura procesul de combatere a schimbărilor climatice, prin dezvoltarea mai rapidă a unor tehnologii nepoluante. Avertizează că aceasta trebuie folosită “doar de oameni cu intenții bune”.

Co-fondatorul Microsoft a declarat, într-un interviu pentru publicația britanică Sky News, că folosirea AI va facilita eforturile de combatere a schimbărilor climatice, dar a avertizat, totuși, că “trebuie utilizată de oameni cu intenții bune”, având în vedere că inteligența artificială este deja utilizată în atacuri cibernetice sau pentru dezinformare și interferență politică, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum să „bați” inflația, economisind și protejându-te pentru anii care vin. Randamentele la Pilonul 2 și 3, cele mai bune performanțe de la lansare CITEȘTE ȘI Cum să „bați” inflația, economisind și protejându-te pentru anii care vin. Randamentele la Pilonul 2 și 3, cele mai bune performanțe de la lansare
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Inteligența artificială a jucat până acum “un rol destul de modest” în combaterea schimbărilor climatice, a explicat Gates, dar va face inovația “mult mai ușor de realizat”: “AI va accelera inovarea în fiecare domeniu de activitate. În ceea ce privește, schimbările climatice, inteligența artificială poate face unele procese complexe, așa cum ar fi modelarea energiei de fuziune, mult mai ușor de realizat”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
clima