Angajații britanici urmează să obțină o serie de beneficii, în temeiul unei noi legi a muncii propusă de guvernul laburist

Angajații britanici urmează să obțină o serie de beneficii, în temeiul unei noi legi a muncii propusă de guvernul laburist
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:49

Angajații britanici urmează să obțină o serie de beneficii în temeiul unei noi legi a muncii propusă de noul guvern laburist, inclusiv drepturi mai mari la plăți pentru boală și dreptul de a lua concediu de paternitate din prima zi de muncă, transmite CNBC.

Măsurile cheie din Legea privind drepturile de muncă includ protecția împotriva concedierilor abuzive de la începutul unei activități noi – eliminarea actualei perioade de calificare de doi ani – și introducerea unei perioade de probă legală pentru toți angajații noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Grupul britanic GlaxoSmithKline a diminuat la minimum capitalul firmei locale după ce a vândut și ultima sa fabrică din România CITEȘTE ȘI Grupul britanic GlaxoSmithKline a diminuat la minimum capitalul firmei locale după ce a vândut și ultima sa fabrică din România
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În plus, proiectul prevede acordarea multor lucrători cu contracte de zero ore a dreptului la un contract cu ore garantate, precum și obligarea companiilor să stabilească prestația de lucru flexibilă, acolo unde este posibil, scrie News.ro.

Lucrătorii vor fi, de asemenea, eligibili să ia concediu pentru creșterea copilului sau concediu neplătit din prima zi la un loc de muncă și să pretindă indemnizația legală de boală din prima zi când nu se simt bine, mai degrabă decât din a patra.

Femeile însărcinate și proaspetele mame vor obține protecție mai puternică împotriva concedierii.

Guvernul a spus că, de asemenea, ”va închide lacunele care permit concedierea abuzivă și reangajarea și concedierea și înlocuirea”.

”Concedierea și reangajarea” se referă la practica de a concedia un angajat și de a-l reangaja în condiții noi.

ASF a solicitat Bursei să dispună suspendarea de la tranzacționare a acțiunilor Perseus Fintech CITEȘTE ȘI ASF a solicitat Bursei să dispună suspendarea de la tranzacționare a acțiunilor Perseus Fintech

Detaliile proiectului de lege au fost publicate joi de biroul primului ministru Keir Starmer și se așteaptă să aibă loc dezbaterea și adoptarea în parlamentul Regatului Unit, precum și consultări ulterioare cu companiile, ceea ce înseamnă că nu va intra în vigoare timp de cel puțin doi ani.

Starmer a spus pe platforma socială X că reformele ar fi ”cea mai mare îmbunătățire a drepturilor lucrătorilor dintr-o generație”.

Este unul dintre primele acte legislative majore stabilite de guvernul laburist, care a preluat mandatul în iulie.

Starmer și ministrul de finanțe Rachel Reeves se pregătesc, de asemenea, să prezinte primul lor buget, la sfârșitul lunii.

”Un pas înainte”

Sharon Graham, secretarul general al unuia dintre cele mai mari sindicate din Marea Britanie Unite, a numit schimbările ”un pas înainte”, lăudând sfârșitul așa-numitelor ”niveluri minime de serviciu”, care îi obligă pe unii lucrători cheie să ofere un nivel minim de servicii în timpul grevei.

Cu toate acestea, Graham a spus că proiectul de lege nu va interzice pe deplin practicile de concediere și angajare” și contractele cu zero ore, pe care a spus că ”angajatorii ostili” le vor continua să folosească.

”De asemenea, proiectul de lege nu reușește să ofere lucrătorilor drepturi semnificative de a accesa un sindicat pentru negocieri salariale care le-ar pune mai mulți bani în buzunare și, la rândul său, ar ajuta creșterea”, a adăugat Graham.

viewscnt
Afla mai multe despre
angajati
marea britanie