Înțelegere: GSP Offshore, compania deținută de Gabriel Comănescu, a semnat un contract de 1 miliard de lei cu OMV Petrom

Înțelegere: GSP Offshore, compania deținută de Gabriel Comănescu, a semnat un contract de 1 miliard de lei cu OMV Petrom
scris 31 iul 2019

GSP Offshore SRL și OMV Petrom SA au semnat un contract-cadru pentru asigurarea serviciilor integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria, contract pe 8 ani atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică și estimat la peste un miliard de lei.

Valoarea totală a contractului este una maximal estimată, sumele achitate de OMV Petrom urmând a depinde de serviciile prestate de GPS Offshore.

Urmărește-ne și pe Google News

La licitație au participat trei furnizori internaționali și doi furnizori de servicii locale. În prima fază a licitației s-au înscris GPS Offshore SRL, consorțiul „R&R – Rig Service, Rohrer, Regional Air Services”, Steder Group Logistics SRL, consorțiul „Christof E&P Services SRL – IREM Construcții Generale SRL – COSMI SPA”, și Dietsmann SRL.

În faza a doua, cea de dialog competitiv, s-au calificat SAIPEM, Christof, Dietsmann, Rig Service și GSP Offshore.

În calitate de antreprenor general, GSP Offshore va fi responsabilă cu integrarea unei serii de servicii care includ operațiuni și întreținere on-shore și offshore, precum și operațiuni portuare, transport maritim, servicii de aviație și alte servicii de asistență.

Operațiunile prevăzute în contract vor fi realizate de GSP Offshore SRL cu sprijinul companiilor din grupul GSP - Grup Servicii Petroliere Logistic SRL (“GSP Logistics”), Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL (“GSP Shipyard”), Grup Servicii Petroliere Catering SRL (“GSP Catering”) și Vega Offshore SRL, în calitate de subcontractanți.

Proiectul este programat să înceapă în a doua jumătate a anului 2019 și are o durată estimată de 8 ani.

EXCLUSIV ANAF a ieșit la tatonări pe piața imobiliară. Își caută sediu cu chirie, însă nu este exclusă nici o achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ANAF a ieșit la tatonări pe piața imobiliară. Își caută sediu cu chirie, însă nu este exclusă nici o achiziție

La începutul acestei luni, în pofida nemulțumirilor exprimate public în legătură cu Legea offshore, OMV Petrom a anunțat că a lansat o nouă campanie de foraj în apele de mică adâncime ale Mării Negre, în perimetrul Istria din Marea Neagră, campanie care va costa compania peste 30 de milioane de euro.

Două sonde vor fi forate la adâncimi de peste 2.000 de metri sub fundul mării, în ape cu o adâncime de aproximativ 50 de metri. Sondele vizează suplimentarea producției din zăcământul Lebăda Est (țiței și gaze asociate), descoperit în 1979.

Până în prezent, OMV Petrom a investit în producția offshore din apele de mică adâncime din Marea Neagră peste 350 de milioane de euro între 2014 și 2018, inclusiv pentru forarea a zece noi sonde și sidetrack-uri, modernizarea sistemului de comprimare a gazelor și modernizarea instalațiilor de producție.

Explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a început în 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc în 1980, iar prima producție pe mare a început în anul 1987. În prezent, OMV Petrom are operațiuni de explorare, dezvoltare și producție în apele de mică adâncime (blocul Istria) și activități de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep).

Producția de țiței și gaze din apele de mică adâncime (blocul Istria) este de circa 25.000 bep/zi. În 2018, a reprezentat circa 17% din producția Grupului în România. Producția de țiței și gaze provenită din Marea Neagră în 2018 este echivalentă cu cantitatea necesară pentru a încălzi 1 milion de gospodării timp de un an sau pentru a face plinul a 3,5 milioane de autoturisme.

Producția provine din cinci zăcăminte aflate în exploatare: Lebăda Est (descoperit în 1979), Lebăda Vest (descoperit în 1984), Sinoe (descoperit în 1988), Pescăruș (descoperit în 1999) și Delta (descoperit în 2007 ).

viewscnt
Afla mai multe despre
gsp
offshore
omv
petrom
istria
servicii