Mai multe restaurante din Poiana Brașov au fost închise în pragul Anului Nou, după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave. Carne expirată, produse fără etichetă sau mucegai pe pereți... sunt doar câteva dintre problemele găsite de inspectorii de la Protecția Consumatorului în urma unui control.
Inspectorii ANPC au luat la puricat toate restaurantele, barurile și gheretele care pregătesc mâncare pentru turiști, arată Observator News
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Controlul a vizat unități din toate categoriile, din Poiana Brașov, de la hoteluri și până la restaurante sau chioșcuri. La toate unitățile care au avut activitatea închisă, ANPC a afișat anunțuri, prin care clienții erau atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii.
„Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.
Una dintre unitățile închise vinde sandvișuri și sucuri într-una din parcările stațiunii. Reprezentantul unității consideră decizia suspendării exagerată, câtă vreme, spune el, deficiențele constatate nu sunt grave: chedere imperfecte la geamurile chioșcului, crăpături în tavan și ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților.
„Pentru o nimica toată… dacă ne găsea cu ceva expirat sau sunt condiții de mizerie sau… se făceau poze, adică ne închideau complet”, a spus patronul chioșcului.
ANPC nu a făcut încă publice rezultatele complete ale controalelor din Poiana Brașov.