Managerul britanic de investiții Man GLG este unul dintre investitorii în Romgaz, prin emisiunea de obligațiuni internaționale, în cuantum de 500 milioane euro, lansată recent de compania românească.
Entitatea a avut un tichet pentru circa 250 milioane euro, fiind astfel principal jucător în emisiunea lansată acum.
Emisiunea a fost listată astăzi la Bursa București.
Fondat în 1995 ca o unitate a Lehman Brothers, Man GLG administrează astăzi active de peste 35 miliarde dolari.
GLG a fost separată de Lehman în 2000, înainte de a deveni publică în 2007 printr-o fuziune cu Freedom Acquisition Holdings. La momentul fuziunii, GLG Partners Inc era evaluată la 3,3 miliarde de lire sterline, fiind cel mai mare administrator de investiții alternative din Europa.
Man Group plc a achiziționat GLG Partners în mai 2010, plătind 1,6 miliarde dolaari în numerar și acțiuni noi. Fuziunea a fost cea mai mare achiziție din industria fondurilor speculative.
În septembrie, compania a atras 500 milioane euro din obligațiuni internaționale, cererea depășind 5,9 miliarde euro.
CITEȘTE ȘI Zentiva își anunță oficial intenția de delistare de la BVB. Americanii pregătesc vânzareaAcționarii Romgaz au aprobat la începutul lunii iulie emiterea de obligațiuni de către Romgaz. Anterior, în mai, compania a selectat un număr de 6 instituții financiare pentru a juca rolul de aranjori în cadrul sindicatului de intermediere a programului său de emisiuni de obligațiuni corporativ: BT Capital Partners SA, Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group Bank AG, JP Morgan SE, Raiffeisen Bank International AG și UniCredit Bank GmbH.
Emisiunea inaugurală din cadrul programului a fost fixată la valoarea de 500 milioane euro, negarantată, cu maturitate între 5 și 12 ani și cu scop corporativ general, incluzând investiții pentru Neptun Deep.
Finanțarea prin obligațiuni a necesarului de investiții în Neptun Deep al Romgaz era luată în calcul încă din 2021, când încă nici nu fusese perfectată tranzacția de preluare a subsidiarei gigantului american ExxonMobil ce deținea atunci 50% din drepturile asupra celei mai mari concesiuni de gaze naturale din Marea Neagră românească.