Ucraina a convenit să permită tranzitul gazelor naturale din Azerbaidjan către Europa, după încheierea contractului cu Gazprom, ca măsură temporară, a relatat publicația Ukrainska Pravda, în timp ce două surse azere din sectorul energiei au declarat pentru Reuters că informația este incorectă.
Conglomeratul energetic CEZ din Cehia, la care Guvernul de la Praga deține aproape 70% din capital, i-a selectat pe britanicii de la Rolls Royce drept furnizori de tehnologie pentru construirea pe teritoriul țării a mai multor centrale nucleare cu reactoare modulare mici (SMR).
Producătorul național de gaze naturale contractează un credit de capital de lucru de la cea mai mare bancă din România.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vine la cea de-a opta ediție a Profit Energy.forum, pe 7 octombrie. Conferința va aduce în dezbatere temele principale care preocupă în prezent piața energiei din România. Cum ne pregătim pentru eliminarea plafonării prețurilor la energie?, Cum văd principalii jucători starea actuală a piețelor angro de energie electrică și ce ar trebui schimbat?, Cât de stimulativă pentru investiții este legislația tarifelor din rețea? Sunt doar o parte dintre întrebările la care vor încerca să răspundă participanții la eveniment.
Pe de altă parte, nici modalitatea concretă de eliminare a actualei scheme de plafonare a prețurilor finale la energie și gaze și nici măcar faptul că aceasta va dispărea nu sunt limpezi în momentul de față.
Cancom Romania a câștigat o licitație organizată de Transelectrica pentru modernizarea sistemului de mesagerie electronică al companiei. Bugetul procedurii a fost estimat la 32,3 milioane de lei, fără TVA, pentru 5 ani, iar contractul s-a semnat pentru suma de 26,98 milioane de lei, fără TVA.
Destine Broker, locul 3 în clasamentul de profil, va intermedia polița de răspundere civilă profesională a membrilor Consiliului de Supraveghere și Directoratului Transelectrica. Contractul a fost semnat pentru 750.000 lei pentru 12 luni, de la un estimat de 994.100 lei.
Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica, vine la cea de-a opta ediție a Profit Energy.forum, pe 7 octombrie. Conferința va aduce în dezbatere temele principale care preocupă în prezent piața energiei din România. Cum ne pregătim pentru eliminarea plafonării prețurilor la energie?, Cum văd principalii jucători starea actuală a piețelor angro de energie electrică și ce ar trebui schimbat?, Cât de stimulativă pentru investiții este legislația tarifelor din rețea? Sunt doar o parte dintre întrebările la care vor încerca să răspundă participanții la eveniment.
Comisia pentru Energie și cea Economică a Senatului au eliminat obligativitatea montării de sisteme de stocare a energiei electrice produse nu doar pentru prosumatorii existenți, activi în momentul de față, ci și pentru românii care doresc să devină prosumatori în viitor și vor solicita avize tehnice de racordare (ATR) în acest scop.
Compania SA Energocom a anunțat că începând cu luna următoare va procura energie electrică produsă de Centrala nucleară de la Cernavodă din România. Cantitatea de electricitate care urmează a fi procurată este de 10 MW, prețul căreia este de 400 de leii/MWh.