Deși vine cu o raportare slabă la S1, Prospecțiuni a semnat recent un contract major cu Romgaz.
Fondat în 1997, este cel mai mare grup de energie integrat pe verticală cu capital privat din Polonia.
O reuniune de miercuri a miniștrilor OPEC+ a menținut neschimbată politica producției de petrol, inclusiv un plan de a începe creșterea producției din decembrie, subliniind totodată necesitatea ca unii membri să facă reduceri suplimentare pentru a compensa supraproducția, transmite Reuters.
Cristian Hubati, membru Directorat, responsabil pentru Explorare și Producție, OMV Petrom, vine la cea de-a opta ediție a Profit Energy.forum, pe 7 octombrie. Conferința va aduce în dezbatere temele principale care preocupă în prezent piața energiei din România. Cum ne pregătim pentru eliminarea plafonării prețurilor la energie?, Cum văd principalii jucători starea actuală a piețelor angro de energie electrică și ce ar trebui schimbat?, Cât de stimulativă pentru investiții este legislația tarifelor din rețea? Sunt doar o parte dintre întrebările la care vor încerca să răspundă participanții la eveniment.
Inițierea deal-ului a fost anunțată de Profit.ro în urmă cu câteva luni.
Hidroelectrica anunță o nouă ofertă în care menține un preț total al energiei electrice de 0,28382 leikWh, precizând însă că acesta este valabil doar până la 31.03.2025, când ar urma să expire actuala perioadă de plafonare a tarifelor, în lipsa unei alte decizii.
Sesiunea Casa Verde din 2024 este cea mai riscantă de până acum, iar anul acesta, înscrierea în program s-a transformat într-o adevărată „olimpiadă” de IT, arată Kilowat, companie de sisteme fotovoltaice din România. Potrivit companiei, situația devine alarmantă, întrucât datele personale a zeci de mii de români ajung pe mâna unor speculanți care promit înscrierea rapidă în program și obținerea finanțării de 30.000 lei pentru panouri solare și baterii.
Ministerul Energiei a aprobat o nouă schemă de ajutor de stat pentru investiții în stocarea de energie electrică, de această dată cu finanțări nerambursabile provenite din Fondul de Modernizare al UE.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre situația sistemului energetic în pregătirea sezonului de iarnă că au luat în calcul și un scenariu pesimist și unul moderat și în ambele scenarii, România va fi în siguranță, deci românii nu vor tremura de frig în iarna aceasta și datorită eforturilor pe care Guvernul le-a făcut și le face, nu vor tremura nici de frica facturilor, pentru că aceste facturi rămân plafonate până la 1 aprilie.
Asta după apariția informației potrivit căreia E.ON Energie România ar urma să fie cedată companiei energetice de stat a Ungariei, MVM.