OMRO IFN, furnizor de soluții financiare pentru întreprinderi mici, mijlocii și microfirme, care, în 2020, a pus bazele fintech-ului Filbo, soluție de finanțare digitală pentru micii antreprenori, a schimbat conducerea. Începând cu 1 august 2023, Georgiana Andrei preia rolul de CEO, alături de Robert Maftei, care va fi Deputy CEO.
Cu o experiență de 15 ani în servicii financiare, atât în instituții financiar-bancare, cât și non bancare, Georgiana Andrei a lucrat în companii precum GE Money și Banca Comercială Română. Noul CEO s-a alăturat companiei în anul 2020 ca Chief Financial Officer al OMRO și Filbo, preluând în 2022 rolul de Deputy CEO, coordonând atât activitatea financiară a companiei, cât și zona de tehnologie și dezvoltare a proceselor interne pentru eficientizarea operațiunilor.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Nae, co-fondator Digital Twin, despre lansarea platformei Wisdom Of Age: Buget de 2,3 milioane euro, co-finanțat de UE. Întâi o să ne concentrăm pe domenii tehnice
„În prezent, acest segment de piață se confruntă cu mari provocări financiare și este o discrepanță de aproape 45 de miliarde euro între nevoia de finanțare a microîntreprinderilor din România și ceea ce se întâmplă în realitatea curentă a finanțărilor acordate”, declară Georgiana Andrei, noul Director General al companiei OMRO & Filbo.
Robert Maftei, noul Director General Adjunct al companiei, are o experiență de 20 de ani în servicii financiare, gestionarea dezvoltării afacerilor și transformarea organizațională, acumulată în domenii precum banking, leasing financiar, leasing operațional, precum și industria auto, activând în companii precum UniCredit, BRD și Arval.
„Sunt încântat să mă alătur echipei OMRO și Filbo, ocupandu-mă de continuarea dezvoltării microfinanțării atât în ceea ce privește abordarea clasică de finanțare începută de OMRO în urmă cu aproape 30 de ani, cât și creșterea fintech-ului Filbo. M-a încântat potențialul de creștere din acest segment de piață care reprezintă peste 90% din numărul firmelor din România, dar care nu își găsește foarte ușor soluții de finanțare în oferta băncilor. Potențialul de a crea noi parteneriate de tip embedded finance deschide noi oportunități de creștere”, declară Robert Maftei.
CITEȘTE ȘI Fitch retrogradează ratingul de credit al SUA de la AAA la AA+. Decizia, considerată bizară de specialiști
La sfârșitul anului trecut, capitalul propriu al companiei a fost majorat cu 3,3 Mmilioane lei, printr-o injecție de capital de către acționarul minoritar Helenos, fond de investiții pan-European lansat cu suportul Fondului European de Investiții și al unor bănci comerciale cu rol sistemic în Uniunea Europeană.