Poliția Română va beneficia de ambarcațiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare și control și câini de serviciu, pentru intervenția și efectuarea cercetării în cazul comiterii de infracțiuni din sfera contrabandei cu tutun la frontiera Uniunii Europene. Proiectul beneficiază de un buget total de 1,2 milioane de dolari.
Potrivit Poliției Române, joi a avut loc conferința de deschidere a proiectului DETECT - Combaterea contrabandei cu tutun la frontiera UE, în cadrul căruia Inspectoratul General al Poliției Române a semnat un contract de donație, cu Philip Morris International Elveția, în valoare de 1.210.720 de dolari, scrie News.ro.
Proiectul are ca obiectiv întărirea capacității Poliției Române de combatere a contrabandei cu tutun la frontiera cu Republica Moldova, Ucraina și Serbia.
CITEȘTE ȘI TOP 10 tips&tricks de Black Friday de la comercianțiContractul de donație a fost semnat în 17 iulie, între Poliția Română și Philip Morris International Elveția, proiectul urmând a fi implementat pe o perioadă de doi ani.
Beneficiarii activităților derulate, precum și ai bunurilor și serviciilor ce urmează a fi achiziționate sunt Direcția de Poliție Transporturi și structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliție Canină, Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu.
"În contractul de donație au fost prevăzute activități de achiziție a două ambarcațiuni de patrulare și control pentru zonele Galați și Drobeta Turnu Severin, 20 de autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecție la distanțe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian - Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cușcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecție pentru polițiștii care deservesc ambarcațiunile, echipament pentru conductorii de câini de serviciu, harnașament și consumabile pentru efectuarea dresajului", arată Poliția Română.
Totodată, în buget a fost prevăzută achiziția de servicii și materiale pentru desfășurarea unor sesiuni de instruire a personalului din cadrul unităților beneficiare, a unei conferințe internaționale, precum și a unei conferințe de deschidere, respectiv de închidere a activităților prevăzute în contractul de donație.
Activitățile sunt finanțate de către PMI IMPACT - o inițiativă globală de granturi a Philip Morris International pentru sprijinirea proiectelor dedicate combaterii comerțului ilegal și infracțiunilor conexe.