VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Fondurilor Europene. Director MIPE, despre hub-urile de digitalizare pentru IMM: Înainte toți înțelegeau prin digitalizare că își pot cumpăra calculatoare

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Fondurilor Europene. Director MIPE, despre hub-urile de digitalizare pentru IMM: Înainte toți înțelegeau prin digitalizare că își pot cumpăra calculatoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Dacă, inițial, prin programele finanțate din fonduri europne pentru digitalizare, firmele înțelegeau că își pot achiziționa hardware și software, în noile hub-uri pentru inovare digitală, finanțate în mod egal de Comisia Europeană (CE) și Guvern, IMM-urile chiar își pot digitaliza activitățile, serviciile fiind gratuite, a transmis George Turtoi, director în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), la Maratonul Fondurilor Europene, organizat de PROFIT NEWS TV. 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul BCRBRD, CEC și Fabrica de Consultanță

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Directorul MIPE a arătat că, pe lângă finanțările care se dau IMM pentru a se digitaliza, CE a selectatmai multe hub-uri pentru inovare digitală, care oferă firmelor servicii gratuite în limita a 220.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Programul este în parteneriat cu CE, care asigură 50% din finanțare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
DECIZIE Guvernul amână interdicția comercializării ambalajelor fără marcaj SGR CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul amână interdicția comercializării ambalajelor fără marcaj SGR

George Turtoi a subliniat că este vorba de o consiliere practică, pentru digitalizarea producției, dezvoltarea comerțului online, automatizarea, robotizarea proceselor, aplicații, care pot substitui o mare parte din forța de muncp calficată, tot mai greu de găsit.

”Cam asta s-a înțeles prin digitalizare în România, dar începem ușor, ușor să ne educăm și noi în domeniul acesta, nu numai autoritățile, ci mediul privat în primul rând: toți când auzeau de digitalizare, se gândeau să-și cumpere calculatoare și software și antiviruși, aceasta era gândirea. Nu, acum este efectiv o digitalizare a activității”, a arătat directorul MIPE.

El a subliniat că astfel de hub-uri sunt vitale pentru ca IMM-urile, fără resursele necesare, să dezvolte aplicații utile bazate pe inteligența artificială, astfel încât să fie competitive.

Buget de 500 milioane lei alocat programului ”Rabla pentru tractoare” CITEȘTE ȘI Buget de 500 milioane lei alocat programului ”Rabla pentru tractoare”

Cum astfel de hub-uri sunt formate prin colaborare între mediul privat, asociații, universități, ele sunt mai ușor accesibile firmelor private, care se tem de birocrația administrației de stat, a mai spus George Turtoi.

”Nu se duce să vorbească cu statul. Românul și IMM-ul, în principal, are o problempă când aude de stat. Aici intecaționeză cu un privat, este mult mai prietenoasă această interacțiune”, a subliniat directorul MIPE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
maraton
fonduri ue
hub
inovare
digitalizare
imm
mipe
director
george turtoi