Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Cum vor fi afectate locurile de muncă, Cât de mult poți să te bazezi pe chatboți, Strategia de implementare a AI-ului în țară și în companii

Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Cum vor fi afectate locurile de muncă, Cât de mult poți să te bazezi pe chatboți, Strategia de implementare a AI-ului în țară și în companii
scris 29 iul 2024

Cum ne ajută inteligența artificială generativă în prezent, ce poate face și cum poate fi folosită, cât de mult poți să te bazezi pe chatboți, cum faci diferența între răspunsurile corecte și „halucinațiile” (răspunsurile inventate ale) acestora, cum vor fi afectate locurile de muncă, pericolele AI-ului generativ, Strategia de implementare a AI-ului în țară și în companii sunt doar câteva teme care vor fi discutate la Maratonul Inteligența Artificială în Economie, programat să fie organizat de Profit News TV pe 30 iulie.

Evenimentul va fi transmis în direct și pe platformele Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Context

Inteligența artificială are potențialul de a constitui una dintre cele mai importante evoluții tehnologice din toate timpurile, sunt de părere majoritatea experților și șefilor de companii IT din lume.

• Aceasta va schimba, într-un fel sau altul, numeroase domenii de activitate, de la finanțe și sănătate, la transporturi și entertainment.

• Aflată în dezvoltare de foarte mult timp, aceasta a „explodat” la finele lui 2022, când OpenAI a lansat ChatGPT. Chatbot-ul s-a dovedit atât de popular, încât a dat startul unei adevărate curse de dezvoltare a soluțiilor de AI în sănătate, transporturi și entertainment.

• Microsoft, Google, Meta și multe alte companii au început să dezvolte soluții de inteligență artificială generativă într-un ritm accelerat și să le integreze în propriile produse. Elon Musk însuși s-a înscris în cursă, înființând xAI. Unele branduri s-au văzut în situația de a fi vândute investitorilor străini, proprietarii încercând să reclădească o nouă afacere sau retrăgându-se din business.

• Numeroase servicii și produse vor beneficia în curând de aportul inteligenței artificiale generative. Apple, de exemplu, care a intrat mai târziu în cursă decât mării săi rivali, va lansa în toamnă o nouă versiune de iOS, care va aduce mai multe facilități realizate cu ajutorul inteligenței artificiale pe iPhone și celelalte dispozitive ale companiei.

• Dar, tot inteligența artificială poate schimba viața oamenilor și felul în care muncim în moduri care, deocamdată, sunt dificil de intuit cu exactitate. Și, din acest motiv, AI-ul stă la baza îngrijorărilor și anxietății în creștere a oamenilor, care se tem că multe locuri de muncă vor fi pierdute.

Teme de dezbatere

• Care sunt cele mai cunoscute soluții de AI generativ în prezent - prin ce se remarcă acestea, cum performează și cum se compară ChatGPT, Gemini, Llama și restul modelelor lingvistice.

• Aplicații și softuri pe bază de AI: HR, Conta, Logistica 

• Beneficiile AI-ului generativ - cum ne ajută inteligența artificială generativă în prezent, ce poate face, cum poate fi folosită

• Legislația AI și securitate identității și a datelor 

• Limitele actuale ale AI-ului generativ - cât de mult poți să te bazezi pe chatboți, cum faci diferența între răspunsurile corecte și „halucinațiile” (răspunsurile inventate ale) acestora.

• Pericolele AI-ului generativ - despre răspunsurile și informațiile pe care chatboți le inventează, răspândirea acestora pe platformele de
socializare, manipularea online, deepfake-urile - toate acestea mai ales în contextul numeroaselor alegeri din toată lumea de anul acesta

• Impactul asupra viitorului - cum ni se vor schimba viețile, cum vor fi afectate locurile de muncă, când și în ce fel ar trebui reglementată
inteligența artificială.

• Mindset și dezvoltare noi skilluri // programe de dezvoltare compețente

• Strategie de implementare a AI-ului în țară și în companii

• Apariția unui noi pozitii ca AI coordinator

viewscnt
Afla mai multe despre
maraton
ai
profit tv